Berta Sándor

A klasszikus PC-kre is érkezik a Windows 10X

Megerősítést nyert a néhány héttel ezelőtt már kiszivárgott információ.

Április közepén vált ismertté az a belső anyag, amelyben Panos Panay, a Microsoft Windows operációs rendszerért és eszközökért felelős vezetője arról tájékoztatta a redmondi óriáscég munkatársait, hogy a következő időszakban módosítják a Windows 10 X operációs rendszerrel kapcsolatos prioritásokat. A döntés értelmében már nem lesz elsődleges cél a két képernyővel rendelkező termékek, például a Surface Neo készülék megalkotása, hanem azt szeretnék elérni, hogy a Windows 10X akár "hagyományos" laptopokon is zökkenőmentesen működjön.

A menedzser most a blogbejegyzésében gyakorlatilag megerősítette a három héttel ezelőtt megjelent hírt, amikor azt írta, hogy a jövőben fokozott figyelmet kap a Windows prioritásainak a megváltoztatása. Arra kellett rájönniük, hogy a világ nagyon más hely ahhoz képest, mint amit tavaly októberben tapasztaltak, amikor megosztották a két kijelzős Windows eszközök új kategóriájával kapcsolatos elképzeléseiket. Miután továbbra is az ügyfeleik igényeit helyezik előtérbe, ezért arra kell összpontosítaniuk, hogy olyan (hardver)környezetben találkozzanak a felhasználókkal, ahol ők vannak. Az ügyfelek ráadásul minden eddiginél jobban kihasználják a felhőkörnyezet erejét és abban rejlő lehetőségeket. Éppen ezért másképp kell hozzáállniuk ehhez a kérdéshez.

Az új operációs rendszer megalkotásakor a rugalmasság volt az elsődleges szempont és pont ez a rugalmasság tette lehetővé a számukra, hogy elkötelezzék magukat az egy képernyővel ellátott Windows 10X termékek felé, amelyek a felhőkörnyezet erejét kihasználva segítenek az embereknek új módon dolgozni, tanulni és játszani. Éppen ezért ezek az egy kijelzővel felszerelt készülékek lesznek az első olyan hardverek, amelyekre felkerül a Windows 10X. Ettől függetlenül az OEM partnereikkel együttműködve keresik a megfelelő pillanatot arra, hogy forgalomba hozzák a két képernyős eszközöket is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #2
    Win RT szagot érzek
  • csigafi #1
    "Arra kellett rájönniük, hogy a világ nagyon más hely ahhoz képest, mint amit tavaly októberben tapasztaltak, amikor megosztották a két kijelzős Windows eszközök új kategóriájával kapcsolatos elképzeléseiket."

    A világ nem más hely csak sok benne a szegény ember akiknek nem telik havonta vagy hetente a legújabb technikát megvenni.

    Ezzel a fejlesztéssel még mindig nincs megoldva a win10 fogyatékossága.