Berta Sándor

200 projekten dolgozik a Netflix

A felhasználóknak továbbra sem kell tartaniuk attól, hogy a stream-szolgáltató kifogyna a tartalmakból.

Ted Sarandos, a Netflix tartalmakért felelős vezetője a befektetőknek elmondta, hogy már leforgatták a 2020-as filmjeiket és filmsorozataikat, s ezeknél az alkotásoknál már az utómunkák zajlanak. Sőt, valószínűsíthető, hogy számos új művet és évadot csak jövőre fognak bemutatni, s nem tervezik, hogy módosítaniuk kell a terveiken, főleg nem az idei esztendőre vonatkozókon. Mindez annak köszönhető, hogy a hagyományos televízióadóktól eltérő módon dolgoznak, hiszen egy évadot akár egyszerre leadnak és emiatt arra kényszerülnek, hogy ezek a filmeket és filmsorozatokat már előre elkészítsék.

A menedzser hozzátette, hogy jelenleg kereken 200 projekten dolgoznak, amelyek között vannak filmek, filmsorozatok és animációs produkciók, s azok lezárása többnyire megoldható a távolból is. A vezető a kész alkotások közül példaként említette A Korona negyedik évadát, amelyet már leforgattak és a szakemberek csak az utolsó simításokat végzik rajta. Az új évadot ugyanakkor várhatóan nem a közeljövőben, hanem az év végén adják le.

Érdekesség, hogy Sarandos március végén még azt nyilatkozta, hogy a produkciók elkészítésében bekövetkezett masszív zavarok ellenére elegendő új játékfilm és filmsorozat található meg az adatbázisukban ahhoz, hogy több hónapon át új tartalmakat kínálhassanak a nézőknek. A menedzser hozzátette, hogy nem kell tartani attól, hogy a vállalat kifogyna az alkotásokból, de hosszú távon, körülbelül az év végére viszont megváltozhat ez a helyzet.

A Netflix majdnem 16 millióval növelte előfizetői számát 2020 első negyedévében, így jelenleg 182,9 millió előfizetője van világszerte. A tavalyi helyzethez képest ez 22,8 százalékos növekedést jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tank84 #1
    én pedig tartok ettől, alig változik valami a Netflixen. Jó sorozatokat valamiért abbahagyták 1 évadnál