Gyurkity Péter

A csúcskategóriában érkezik a Honor 30-széria

A gyártó egyszerre három telefont mutatott be, meglehetősen erős hardverrel.

Vírushelyzet ide vagy oda, a telefongyártók nem pihennek, itt a napokban is egyszerre több új megoldást ismerhettünk meg, egyrészt hivatalos csatornákon keresztül, másrészt pedig külsős források kiszivárogtatásai jóvoltából. A Huawei, pontosabban annak leánya, a maga részéről egy új hármasról rántotta le a leplet, ezeket pedig kifejezetten a csúcskategóriába szánják.

Nem is olyan rég írtunk arról, hogy egy szerényebb típus már gyorstöltés jelenlétével rajtolna el a piacon, most azonban sort kerítettek a prémium besorolású példányok bemutatójára, így ezekkel kapcsolatban minden fontosabb részletet megismerhettünk. A cég oldalán elérhető közleményből kiderül például, hogy a Honor 30, a Honor 30 Pro, illetve a Honor 30 Pro+ típusokról van szó, amelyek sok tekintetben hasonlítanak a P40-sorozat tagjaira, bár a kamerák és az egyéb jellemzők esetében látható azonosságok mellett azért eltérések is akadnak. Nem véletlen, hogy a képkészítési funkciót emelik ki az anyagban, itt a legerősebb változaton például 50 és 16 megapixeles érzékelőket láthatunk, miközben a középső testvér egy 40 megapixeles főkomponenst, az alapváltozat pedig ugyanúgy 4 hátoldali kamerát vonultat fel, nyilván némileg szerényebb jellemzőkkel.


Ami a teljesítményt illeti, itt a Honor 30 a Kirin 985, a másik két változat pedig a Kirin 990 chipre támaszkodik, mindkettő már 7 nanométeren készül, az 5G megfelelő támogatásával, míg a kijelzők esetében azt hangsúlyozzák ki, hogy a Pro és a Pro+ típusok az úgynevezett „waterfall” OLED-érintőképernyővel jelennek meg, ami a Pro+ esetében ráadásul 90 Hz-es frissítési rátával egészül ki. Az üzemidőt egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor hivatott biztosítani, ez egységesen 40 wattos gyorstöltéssel egészül ki, ám a legdrágább példány ehhez még 27 wattos vezetéknélküli gyorstöltést is társít, a még nagyobb kényelem jegyében.

A megjelenés és a piaci elérhetőség egyelőre Kínában valósul meg, a hivatalos árak odaát 390, 520, illetve 650 eurónak felelnek meg, bár ez nyilván a többi régióban majd komoly mértékben módosulhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • leeloodallas #1
    "most azonban sort kerítettek a prémium besorolású példányok bemutatójára, így ezekkel kapcsolatban minden fontosabb részletet megismerhettünk."

    Kivéve a háttértár és a memória méretét, vagy a processzorok számát, a kijelző méretét és további lényegtelen dolgokat.