Berta Sándor

Nőtt a kereslet a memóriákra

Az asztali számítógépek és a notebookok mellett egyre keresettebbek a memóriák is.

A DigiTimes tajvani IT-portál azt írta, hogy az elmúlt időszakban jelentős mértékben emelkedett a kereslet a flashmemóriák, valamint a PC-kbe és a laptopokba szerelhető RAM-ok iránt. Mindez elsősorban arra vezethető vissza, hogy többen használják a különböző online szolgáltatásokat és platformokat, illetve bizonyos termékeket. Emiatt a kereskedők több asztali számítógépet és notebookot, valamint konzolt értékesítenek, de ugyanígy nőtt az igény az internetes ajánlatok kiépítése és a szerverek beszerzése iránt is. A felhasználók körében keresettek továbbá a játékrendszerek, a konzolok és a beltéri egységek.

A nyilatkozó ágazati források szerint a Nintendo továbbra is nagy tempóban készíti a Switch készülékeit és az azokhoz szükséges memóriamennyiség legalább az év közepéig biztosítva van. Emellett a beltéri egységekbe beépített memóriachipekre is nagy a kereslet, mert ezekből az eszközökből a stream-szolgáltatások növekvő népszerűsége miatt egyre többet értékesítenek a kereskedők.

Az 5G-hálózatokban alkalmazható termékekre, különösen a kompatibilis hardverekre is folyamatosan növekszik az igény. A szükséges mennyiségek előállítása szerencsére nem okoz komoly problémát, mert a kínai üzemek többsége gyakorlatilag újra a megszokott termelőkapacitással működik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!