Berta Sándor

Kínai memóriagyárba fektet be a Samsung

A dél-koreai gyártó megpróbál időben felkészülni a közeljövőben várható megrendeléshullámra.

A Samsung Electronics bejelentette, hogy 8 milliárd dolláros beruházást fog végrehajtani a kínai Xianban található memóriaüzemében, így reagálva a memóriachipek iránti kereslet előrejelzett növekedésére.

Az egyik kínai sajtóorgánum közölte azt, hogy a Samsung hivatalosan is úgy döntött, hogy megvalósítja a Xianban lévő üzemben tervezett beruházást. A konszern szöuli központja ugyanakkor elutasította a befektetési terv megerősítését. A kiszivárgott kínai információk alapján a beruházással kapcsolatos tervet azon a találkozón mutatták be, amelyen egyaránt részt vett a Samsung félvezető üzletágának vezetője és Wang Hao, a kínai kommunista párt városi titkára.

A dél-koreai társaság az elmúlt három esztendő során összesen 7 milliárd dollárt fektetett be Xianban lévő második memóriagyárának felépítésébe. A beruházás első szakasza várhatóan 2020 első felében zárul le. Amennyiben minden a tervek szerint megy, akkor a Samsung összesen 15 milliárd dollárt fog befektetni a xiani memóriachip-gyártó üzem kiépítésébe. A dél-koreai vállalat egyébként 2014-ben kezdte el az első generációs V-NAND flashmemória-chipek gyártását az első xiani gyárában, míg a második üzeme felépítésével kapcsolatos döntést tavaly hozta meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!