Berta Sándor

Hónapokra elegendő új tartalma van a Netflixnek

Az információt a stream-szolgáltató illetékese erősítette meg.

A koronavírus-járvány kitörése óta a Netflix és a többi stream-platform, valamint a filmstúdiók is gyakorlatilag teljesen leállították az új alkotások készítését, ezért joggal merült fel a kérdés, hogy vajon e cégek képesek-e elegendő új tartalmat kínálni a felhasználóknak.

Nos, Ted Sarandos, a Netflix tartalmakért felelős vezetője a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy a produkciók elkészítésében bekövetkezett masszív zavarok ellenére elegendő új játékfilm és filmsorozat található meg az adatbázisukban ahhoz, hogy több hónapon át új tartalmakat kínálhassanak a nézőknek. Ugyanakkor az is tény, hogy ez a mennyiség több esztendőre nem lenne elegendő.

A menedzser hozzátette, hogy jelenleg nem kell tartani attól, hogy a vállalat kifogyna a filmekből és a filmsorozatokból, de hosszú távon, körülbelül az év végére viszont megváltozhat ez a helyzet. Természetesen az ellátás nehézségeit nagy mértékben befolyásolja, hogy mennyi ideig húzódik el a mostani válsághelyzet.

Bár a helyzet súlyos és ilyen problémákkal még sosem kellett szembenézniük a filmgyártásban dolgozók szakembereknek és a társaságoknak, a Netflix megpróbálja a művel elkészítését továbbra is biztosítani. A konszern számára a legfontosabb az egészség és az, hogy a dolgozók a családjukkal foglalkozzanak, ezért elsőként azt biztosította, hogy az alkalmazottak legalább 2 hétig továbbra is megkapják a fizetésüket. Sarandos elmondta, hogy emellett létrehoztak egy 100 millió dolláros alapot, amelyből a munkanélkülivé váló színészeket és más dolgozókat akarják segíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!