Gyurkity Péter

Részben hajlítható telefonon dolgozik a Xiaomi

Csak a felső részt hajthatnánk a hátoldalra, ezzel egyetlen kameramodulra lenne szükség.

Az elmúlt nagyjából fél év a hajlítható okostelefonok debütálásáról és azok nem túl zökkenőmentes terjeszkedéséről szólt, már amennyiben kizárólag ezen készülékek szegmensére koncentráltunk. A Xiaomi a jelek szerint egy újabb módosítással igyekszik újat nyújtani, saját megoldásuk ennek megfelelően csak részben lenne hajlítható, ami akár az ár csökkenését is eredményezheti.

A cég, amely legutóbb a Redmi Note-sorozat két újabb tagját mutatta be hivatalosan, most a kínai szabadalmi hivatal adatbázisába juttatta el friss beadványát, amely ezúttal is részletes ábrákkal egészül ki, így meglehetősen konkrét elképzelést alkothatunk a készülékről. Az egyelőre név nélkül szereplő megoldás eszerint csak felül lenne meghajlítható, a mozdulattal pedig gyakorlatilag kizárólag a kameramodult hajthatnánk át a hátoldalra, vagyis mindkét oldalon ugyanazon kamerák teljesítenének szolgálatot, attól függően, hogy az adott helyzetben éppen mire van szükségünk. Ezzel (vagyis a szelfikamera kiiktatásával, egyetlen modul alkalmazásával) még a hivatalos árat is csökkenteni tudják, bár az kérdéses, hogy a hajlítható kivitel ezt mennyiben negligálja.

A gyártók nagy kedvvel kísérleteznek a kameramodulok variálásával, itt többek között láthattunk példát előugró panelre, amely azonban nem minden esetben bizonyult megfelelő megoldásnak. Amennyiben a Xiaomi megoldása megjelenik a piacon, ez lenne az első olyan készülék, amely nem félbe lenne hajlítható, miközben elég lenne egyetlen akkumulátor alkalmazása, hiszen a többi komponens nagyjából maradna a szokásos elhelyezésben és méretekben. Azt persze még nem tudjuk, hogy erre nagyjából mikor kerítenének sort, ahogy említettük, egyelőre egy szabadalmi beadványról van szó, de könnyen lehet, hogy még idén megpróbálkoznak a piacra dobással, már amennyiben nem futnak bele különböző technikai akadályokba, ahogy azt a többi cégnél láthattuk.

Más források eközben arról írnak, hogy a gyártó komoly akadályokba ütközik az európai terjeszkedéssel kapcsolatos terveit illetően, hiszen a vírus által előidézett helyzet komoly problémákat okoz a kontinensen. Ez persze mindenkit mást is érint, hiszen egymás után állnak le a nagy üzemek, ami munkahelyek százezreit veszélyezteti, így egyelőre azt sem látni, hogy mekkora válságon megyünk majd keresztül az idei évben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    Igen, itt gyakorlatilag ha a hatrahajlitott kis kijelzot rarakjak a hatlapra kulon kijelzokent, akkor nagyjabol ugyanezt kapjak mozgo alkatreszek nelkul. Kezdem azt gondolni, hogy a ketoldali kijelzos, egykameras megoldas nem is volt annyira hulyeseg. Arban es uzembiztossagban szerintem veri az osszes hajlithatot, bar lehet a dedikalt szelfikameras megoldashoz kepest valamivel dragabb. (kerdes, hogy egy jo elolapi kamera vagy egy kisebb kijelzo a dragabb)
  • gombabácsi #1
    újabb fantasztikus technikai fejlesztés