Gyurkity Péter

Itt a Xiaomi Redmi Note 9 Pro és Pro Max

A középkategóriát célozzák meg, egyelőre az alapmodell nélkül.

A kínai gyártó tavaly ősszel rántotta le a leplet a kifejezetten jegyzetelésre is szánt telefoncsalád nyolcadik generációjáról, amely akkor több változatban mutatkozott be. Ez most, a közvetlen utódok esetében is így van, bár az alapmodell egyelőre nem jelenik meg, ehelyett és érdekes párost ismerhetünk meg.

A cég az első körben Indiában mutatta be a friss megoldásokat, mégpedig online bejelentés formájában, tekintettel a vírushelyzetre. A Redmi Note 9 Pro a szerényebb példány, ez a telefon egy 6,67 hüvelykes IPS-kijelzőt kapott, amely a 20:9-es képarányt és az FHD+ felbontást támogatja. A teljesítményről a szintén nem csúcskategóriás Snapdragon 720G chip gondoskodik, amelyhez ezúttal 4 vagy 6 GB memória, egy 64 vagy 128 GB-os tároló, egy 16 megapixeles szelfikamera, egy hátoldali négyes modul (48, 8, 5 és 2 megapixeles kamerákkal), a hagyományos jack-dugó, az USB-C, a dual-SIM 4G VoLTE, az oldalon elhelyezett ujjlenyomat-olvasó, valamint egy 5020 mAh-s akkumulátor és az ahhoz járuló 18 wattos gyorstöltés csatlakozik. Az úgynevezett splash-proof kialakítással, kék, fehér és fekete színben lesz kapható a készülék, az Android 10 és az MIUI 11 kezelőfelület társaságában. Az ár 175 és 215 dollárnak felel meg, ez persze még régiótól függően változhat.

A Redmi Note 9 Pro Max ehhez képest már zászlóshajóként bukkan fel, bár ezt nem a teljesítményre, hanem inkább a sorozaton belüli besorolásra értik. A kijelző, a chip, illetve a belső tároló marad ugyanaz, a memória mérete viszont 6 és 8 GB-ra ugrik, miközben a hátoldali négyes kameramodulhoz sem nyúlnak hozzá, miközben a szelfikamera itt már egy 32 megapixeles példány lesz. A specifikáció terén még a dual-band Wi-Fi ac, valamint a 33 wattos gyorstöltés jelent változást a listán, bár maga az akkumulátor sem módosul, vagyis alig néhány eltérést találunk itt a fenti típushoz képest. Az ár odaát ennek ellenére 200, 230, illetve 255 dollárra módosul, szokás szerint a tároló és a memória méretétől függően.

A két új telefon néhány hónapon belül a többi régióban is megjelenik, akkor az európai árakat és dátumokat is megismerjük majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!