Berta Sándor

Változások jönnek a Cortanánál

Megerősítést nyert, hogy a Microsoft átalakítja a szoftvert és annak szerepét.

Az már tavaly novemberben ismertté vált, hogy eltűnik a beszédasszisztens Android és iOS operációs rendszereken futtatható mobilalkalmazása, valamint a Microsoft Launcher nevű programba integrált változata 2020. január 31. után nem lesznek elérhetők. A Windows 10 alatt működő Cortana ugyanakkor egyelőre megmarad. A Microsoft azzal indokolta a lépést, hogy a szoftvert a jövőben az eddiginél jobban akarja integrálni a Microsoft 365 csomagba, s a beszédasszisztens segítségével lehetőség lenne például az Outlook-fiókba érkező e-mailek felolvasására.

Most Andrew Shuman, a konszern Cortanáért felelős alelnöke a blogbejegyzésében azt taglalta, hogy az alkalmazást átszervezik és csak azok az ügyfelek használhatják majd, akik Microsoft-fiókkal jelentkeznek be a számítógépükbe vagy a laptopjukba. A program segíteni fog a naptárbejegyzések beírásában és a Binggel való keresésben is. Ezzel párhuzamosan néhány funkció viszont kikerül az új változatból.

A Microsoft-fiókkal vagy Office 365-hozzáféréssel rendelkező személyek sok funkcióból profitálhatnak majd, az offline fiókkal bejelentkezőknek azonban a jövőben le kell mondaniuk a beszédasszisztens használatáról. Néhány személyes funkciót, például a zeneszámok lejátszását és az okosotthon-rendszerekbe való integrálását, eltávolítják a Cortanából. Emellett a szoftver nem fogja támogatni a 1803-as és régebbi Windows 10 verziókat. Döntés született arról is, hogy a Microsoft Launcherből április végén kerül ki az alkalmazás.

Az új kiadás jobban reagál majd a beszédparancsokra és integrálják fogják az Office 365-be. Az új funkciók az Amerikai Egyesült Államokon kívül egyelőre nem lesznek elérhetők. A program új verziója a Windows 10 következő frissítéseivel együtt, április végén jelenik majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    Hát azért megszenvedtem, amíg végre sikerült kiirtanom teljesen a kémhölgyet a mostani telepítésből. Köszönöm Mikró, hogy ebben is előreléptek, ezek végül is jó hírek.
    Láthatjátok, hogy nem igaz, hogy a cég nem hallgatja meg a vásárlói igényeket! XD