Berta Sándor

Ismét blokád alatt van a Protonmail

Tavaly után újra blokkolják az orosz hatóságok az e-mail-szolgáltató szervereit.

Legutóbb 2019 márciusában kellett blokkolniuk az orosz internetszolgáltatóknak a Protonmail több szerveréhez a hozzáféréseket. Most megismétlődhet az egy esztendővel ezelőtti helyzet, mert az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) bejelentette, hogy ismét blokádot hirdetett a cég szolgáltatásaira arra hivatkozva, hogy a Protonmail nem működött együtt vele és megtagadta bizonyos levelezőfiókok elérését.

A vállalat visszautasította az állítást és közölte, hogy semmilyen ilyen jellegű megkeresést nem kapott. A Protonmail egyúttal jelezte, hogy felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, hogy mielőbb feloldják a blokádot. A felhasználóknak pedig azt javasolta, hogy a Tor-hálózaton keresztül alkalmazzák a szolgáltatását.

Emellett kiderült az is, hogy a Mailbox.org szintén blokádra számíthat, a Roszkomnadzor már el is készítette a kapcsolódó keresetét, amelyet benyújtott az illetékes helyi bírósághoz. A Mailbox.org szintén visszautasította a felvetéseket.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság egyébként azt követelte a társaságtól, hogy jegyeztesse be magát az orosz távközlési szolgáltatók jegyzékébe. A Mailbox.org erre úgy reagált, hogy a lépést nem tartja indokoltnak, mert orosz nyelvű honlappal, oroszországi IT-rendszerekkel és orosz ügyfelekkel sem rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • H3nG #2
    Valaki tudja hogy miert repultek ennyire ra a protonmail-re?
    Mamint mit csinalnak amit ne tudna megcsinalni egy masik XYZmail szolgaltato, ha most elindulna?
  • Ellaberin #1
    Előbb-utóbb p u t i n elvtárs(a a patk.ny.knak) csak megoldja, hogy a Tor-hálózatot is blokkolja, ha nem tudja, akkor jöhet a főkapcsoló; azt már megoldotta.