Gyurkity Péter

Képeken látható a Huawei P40

A gyártó új párosa eltérő kialakítással, erős hardverrel rajtol hamarosan el.

A tavalyi év végén arról számoltunk be, hogy az új okostelefonok akár még korábban is megjelenhetnek a piacon, akkor pedig a hardveres specifikáció egyes részleteit is megemlítettük. Most a hivatalos renderképek is felbukkantak, egy külső forrás jóvoltából.

A forrás által közzétett felvételek alapján valóban teljessé vált kép a készülékekről, ebből pedig többek között az derül ki, hogy a felső bevágást egy apró lyuk váltja fel, mégpedig a bal felső sarokban, ezúttal már két szelfikamerának adva ezzel helyet. Jól látszik az előlapi káva minimalizálására irányuló törekvés, eközben azonban a korábban több alkalommal látott alumínium keret nagyjából változatlan marad, itt a szokásos gombokat láthatjuk ismét. A hagyományos jack-dugó már hiányzik innen, a microSD-bővítés lehetősége sem lesz jelen, a hátoldalon pedig egyszerre 3 kamera dolgozik majd, egy függőleges elrendezésű modulon, egy 52 megapixeles főkamerával, amelyhez ultra-nagylátószögű, illetve telefotó-funkció társul, 3x-os optikai zoommal. A Leica neve ismét felbukkan, a modulról pedig a LED flash sem marad el.

Ami a hardvert illeti, itt várhatóan a Huawei Mate 30 Pro esetében is alkalmazott Kirin 990 chip lesz majd a főszerepben, amelyhez legalább 8 GB memória, egy 128 GB-os belső tároló, a remények szerint nagyobb akkumulátor, valamint már 40 wattos gyorstöltés csatlakozik majd, fordított irányú, illetve vezetéknélküli töltési lehetőséggel együtt. Az Android 10 és az EMUI 10 kezelőfelület jelenlétét nemrég maga a gyártó erősítette meg, az viszont erősen kérdéses, hogy a Google Play-szolgáltatások is felbukkannak-e majd a készülékeken, hiszen az ezzel kapcsolatos szankciók továbbra is érvényben vannak.

A hivatalos bejelentésre valószínűleg március végén kerítenek majd sort, ezúttal Párizsban. A megjelenés egy héttel később valósulna meg, az árakat majd akkor ismernénk csak meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    Teszteltem a Huaweii AppGallery-t....
    hát, őszinte leszek, eléggé vérszegény....

    Talán március végére elérik a komolyabb fejlesztőket is... sok dolog nincs az appokkal, mert ugyanúgy android... csak attől még kong az ürességtől az új store.
    Noname vackok milliói, de semmi minőségi játék vagy app.