Berta Sándor

Új előfizetési konstruk­ciókat tesztel a Netflix

A stream-szolgáltató új csomagokkal kísérletezik.

A Netflix sikerének egyik fontos eleme, hogy az előfizetés akár egy hónap után is felmondható. Mindez rendkívül vonzó a felhasználók számára, akik így nem érzik azt, hogy egy 1 vagy 2 éves hűségidő megköti a kezüket. A szolgáltató azonban most változtatna és egy teljesen más irányba akar elindulni: lehetővé tenné az ügyfelei számára, hogy akár hosszabb előfizetési időre is aláírjanak és ezáltal pénzt takarítsanak meg. A Gadgets 360 információi alapján a stream-szolgáltató teszteket kezdett Indiában. A tesztelt három előfizetési konstrukció 3,6, illetve 12 hónapra szól és a díj annál olcsóbb, minél hosszabb időre kötelezi el magát valaki. A megtakarítás így 20, 30 vagy akár 50 százalékos is lehet.

A Netflix megerősítette, hogy hosszabb előfizetési időkkel kísérletezik, de ennél többet nem volt hajlandó elárulni. Így azt sem lehet tudni, hogy bevezetik-e valaha is az új csomagokat vagy sem, illetve, ha igen, akkor azok melyik országokban és mikortól lesznek elérhetők.

Októberben derült ki, hogy a társaság szabadon elérhető filmsorozat-epizódokkal próbálja megnyerni az előfizetéssel még nem rendelkező felhasználókat, míg december elején az vált ismertté, hogy olyan funkción dolgozik, amely lehetővé teszi, hogy a regisztrált tagoknak ajánlott filmek, filmsorozatok és más műsorok automatikusan letöltődjenek az illető számítógépére, táblagépére vagy okostelefonjára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • monk00 #1
    Inkább azt tennék lehetővé. hogy VPN nélkül is ugyanazt a tartalmat kapjuk mint az amerikaiak. Mert ez így nagy lehúzás