Gyurkity Péter

Korábban jelenhet meg a Huawei P40

Az eddigi hírekben pedig erős hardver és grafén-akkumulátor bukkan fel.

November végén arról számoltunk be, hogy a Huawei P40, vagyis a kínai gyártó soron következő csúcskategóriás megoldása még időben megjelenik, amit azért kellett leszögezni, mert az amerikai szankciók miatt ez korántsem volt egyértelmű. Most a hardveres specifikáció és renderképek is napvilágot láttak, így egyre tisztább a kép.

A napokban először a hardveres komponensek részletes listája jelent meg a világhálón, amelyet nem sokkal később renderkép követett a sorban. Előbbi alapján kijelenthetjük, hogy valóban erős hardvert pakolnak majd a burkolat alá, hiszen itt egy 6,5 hüvelykes, úgynevezett „waterfall” AMOLED-kijelző bukkan fel az első helyen, amelyhez az eddig kizárólag játékokra koncentráló telefonok esetében látott 120 Hz-es frissítési ráta, a Pro-változat esetében pedig már két előlapi lyuk (az itt elhelyezett iker-kamera számára), valamint öt hátoldali kamera csatlakozna. Ez utóbbi egy 64, egy 20, valamint egy 12 megapixeles érzékelőre támaszkodna, de megtalálható lenne itt egy Macro-kamera is, valamint egy Time-of-Flight érzékelő.

A teljesítményről a Kirin 990 chip gondoskodna, ahogy azt a Mate 30-sorozat esetében már láthattuk. Érdekes módon azonban a cég ezen készülék esetében már grafén-akkumulátort alkalmazna, amely 5500 mAh-s kapacitással, a lítiumos változatoknál látott méret alig 70 százalékával, valamint 50 wattos gyorstöltéssel állna rendelkezésünkre, amelynek révén a teljes feltöltés mindössze 45 percet venne majd igénybe. Egyelőre kérdéses, hogy valóban így lesz-e, a külső források viszont azt is hozzáteszik ehhez, hogy a hivatalos megjelenés a szokásosnál korábban bekövetkezhet, ami viszont a szankciók miatt kérdőjeles.

A P-sorozat új tagjai általában márciusban mutatkoznak be a nagyközönség előtt, jövőre azonban ez már korábban eljöhet. A cég valószínűleg az Android nyílt változatát alkalmazná, amelyhez saját szoftverboltját társítja majd, már amennyiben a jelenleg érvényben lévő korlátozások addig is megmaradnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!