Berta Sándor

Sport­közvetítésekben erősít az Amazon

A stream-szolgáltatók ezen a területen is egyre inkább a televízióadók vetélytársaivá válnak.

Tavaly szeptemberben írtuk meg, hogy a DAZN lehet a sportközvetítések Netflixe. A reklámmentes stream-ajánlat már most az összes nagyobb sporteseményt közvetíti és a világ hat országában érhető el alig 10 eurós havidíjért. Az Amazon a Prime Video szolgáltatása segítségével hasonló babérokra törekszik, ráadásul részben a DAZN szerepét venné át bizonyos piacokon.

A DWDL médiamagazin értesülései alapján a 2021/2022-es szezontól Németországban az Amazon Prime Video műsorán lesz látható az UEFA Bajnokok Ligája keddi mérkőzéseinek egy része. Mindez azt jelenti, hogy a kereskedelmi cég beszáll az élő sportközvetítések piacán folyó versenybe. A közvetítési jogok a Sky és a DAZN tulajdonában vannak. A hírt megerősítette Alex Green, a Prime Video Sport Europa ügyvezetője.

Az Amazon már 2017-ben megszerezte a Bundesliga audioközvetítési jogait. Az ajánlat az Amazon Music részeként először fizetős volt, az idei szezontól viszont már ingyenes. A brit piacon pedig szintén van már tapasztalata az Amazon Prime Videónak az élő sportközvetítésekkel, miután tavaly megszerezte a US Open közvetítési jogait, amelyeket legutóbb 2022-ig sikerült meghosszabbíttatni. Emellett 37 jövőbeli ATP-torna közvetítési jogaira is szert tett a vállalat. Az utóbbi szerződése 2023-ban jár le.

A szolgáltatás a mostani szezontól már a Premiere League mérközéseit is közvetíti, igaz, ebben a szezonban még csupán 20 találkozót és keddenként egy összefoglalót is sugároz. A DWDL információit később megerősítette az Amazon szóvivője is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!