Berta Sándor

Bemutatta kiterjesztett valóság platformját a Qualcomm

Az új rendszer számos szemüveg alapját jelentheti majd.

A Qualcomm Snapdragon XR2 új referenciaplatform lehet a kiterjesztett és virtuális valóság szemüvegek számára. A csomag része egy új chip, a hozzá tartozó szoftver és a referenciadizájn. A korábbi Snapdragon XR1-et többek között olyan szemüvegekben alkalmazzák, mint a Google Glass Enterprise Edition 2.

A vállalat a jövőben csúcs és prémium kategóriába sorolja az XR chipjeit. Az előbbibe fog tartozni az XR1, míg az XR2 a prémium kategóriába kerül. A legnagyobb változás a korábbi modellekhez képest az 5G integrációja.

A konkrét műszaki adatok egyelőre nem ismertek, de az igen, hogy a processzor és a grafikus chip teljesítménye is a kétszerese lesz a Snapdragon 835-nek. A videók területén négyszer, míg a mesterséges intelligencia esetében 11-szer nagyobb teljesítménnyel lehet számolni.

A Snapdragon XR2 lehetővé fogja tenni akár a kijelzőnként 3K felbontású kiterjesztett és virtuális valóság szemüvegek megalkotását. Az egymással párhuzamosan alkalmazható maximum 7 kamera biztosítja a fej-, a szem-, a kéz-, az arc- és a testmozgás, valamint a vezérlőegység követését. A Qualcomm a következő hónapokban több részletet is elárul majd az új platformról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Omega #1
    Esküszöm azt hittem, hogy a whiskys poharat fogja a pofa :)