Berta Sándor

Netflix - letöltődnének az ajánlott tartalmak

A stream-szolgáltató olyan funkción dolgozik, amely megkönnyítheti a különböző műsorokhoz való hozzáférést.

A Netflix már teszteli az új Downloads For You funkciót, amelynek lényege, hogy a regisztrált tagoknak ajánlott filmek, filmsorozatok és más műsorok automatikusan letöltődnek az illető számítógépére, táblagépére vagy okostelefonjára. A Downloads For Your kapcsolódni fog az eddig is elérhető Smart-Downloads funkcióhoz, amelynél egy filmsorozat eddig megtekintett részei automatikusan törlődnek, majd WLAN-on keresztül újra letöltődnek. Ez lehetővé teszi a mobiladatok megtakarítását és a tárolókapacitás intelligens kezelését, miután az adott eszközön már nem foglalnak helyet a korábbi fájlok.

Az Android Police szerint a Downloads For You egy hasonló koncepció, csak az ajánlott művek WLAN-kapcsolaton keresztül letöltésre kerülnek. A felhasználóknak ugyanakkor nem kell majd amiatt aggódniuk, hogy a funkció eltünteti a táblagépükről vagy az okostelefonjukról az értékes szabad helyet, ugyanis - személyenként - beállítható lesz, hogy az adott alkotás mennyi helyet foglaljon maximum. Sőt, akár az is meghatározható lesz, hogy egyes felhasználókra bizonyos letöltés ne vonatkozzon.

A társaság a teszteléshez kiadott frissítéssel egyúttal aktualizálta az offline letöltések interfészét is, ezáltal a már letöltött tartalmak nagyobb kártyákat kapnak.

Októberben az derült ki, hogy a stream-szolgáltató szabadon elérhető filmsorozat-epizódokkal próbálja megnyerni az előfizetéssel még nem rendelkező felhasználókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VolJin #1
    Amíg ki lehet kapcsolni, addig nincs baj, legfeljebb csak kellemetlenség, amikor már túl sok alapértelmezett beállítást kell áthegeszteni...