Berta Sándor

Saját beszéd­asszisztenst kínálna a Sonos is

A vállalat nem a Google és az Amazon vetélytársává akar válni, hanem a zenét állítják a középpontba.

A Sonos 37,5 millió dollárért megvásárolta a Snips nevű francia céget. A vállalkozás egy olyan technológiát fejlesztett ki, amelynek köszönhetően a beszédasszisztensek közvetlenül dolgozhatnak egy eszközön akkor is, ha az nem rendelkezik állandó felhőkörnyezeti kapcsolattal. Patrick Spence, a Sonos szóvivője az üzlet apropóján kiemelte, hogy a tranzakció ellenére sem akarnak az Amazon Alexával és a Google Asszisztenssel versenyezni, hanem inkább egy olyan beszédvezérlést készítenek, amelynél minden a zenéről fog szólni. Egy olyan megoldással jelenhetnek majd meg a piacon, amely az adatvédelmi szempontokat és előírásokat teljes mértékben figyelembe veszi.

A Sonos eddig számos terméke esetében lehetővé tette az Amazon Alexa és a Google Asszisztens integrálását. Spence már korábban azt közölte, hogy a felhasználóktól érkezett visszajelzések azt mutatták, hogy ez a megoldás nem nyerte el az összes ügyfele tetszését.

A társaság a Snips megvételével egy időben bejelentette, hogy az elmúlt negyedévben a korábbi üzleti év hasonló időszakához képest közel 8 százalékkal növelte a bevételeit, amelyek így 294,2 millió dollárt tettek ki. Ezzel párhuzamosan - szintén egy esztendő alatt - a kiadások is 1,7 millióról 29,6 millió dollárra nőttek. Ez a magasabb fejlesztési költségekre volt visszavezethető. Az elmúlt üzleti esztendőben a Sonos kereken 6 millió készüléket adott el és a hangszóróit használó háztartások száma 1,7 millióról 9 millióra emelkedett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!