Berta Sándor

Kupon­platformot vett a PayPal

A tranzakcióval a portfólióját akarja bővíteni az online fizetési szolgáltató.

A PayPal bejelentette, hogy 4 milliárd dollárért megvásárolta a Los Angeles-i székhelyű Honey Science Corporation nevű céget, amely a kedvezményekre jogosító kuponkódok keresésében segít a felhasználóknak. Az üzletet várhatóan 2020 első negyedévében zárják el. A fizetési szolgáltató a tranzakcióval az internetezőknek biztosított szolgáltatásai körét szeretné bővíteni és egyúttal jobb vásárlási élményeket kínálna a fogyasztóknak.

Dan Schulman, a PayPal vezérigazgatója kijelentette, hogy a Honey Science megszerzésével alapvetően átalakul a konszern. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a megszerzett portál egyszerűbbé teszi a különböző termékek megvételét az ügyfelek számára, miközben ezzel párhuzamosan az internetes megrendelések is olcsóbbá és kifizetődőbbé válnak. A PayPal és a Honey Science ötvözése azt eredményezi, hogy a fizetési szolgáltató egy újabb fontos területen jelenhet meg. A Honey megoldásait az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Nagy-Britanniában és Indiában körülbelül 17 millió használják. Az elmúlt üzleti esztendőben ezek az ügyfelek több mint egymilliárd dollárt tudtak megtakarítani az elérhető kuponkódok segítségével. A platformon 30 000 kereskedő kuponkódjai érhetők el többek között a divat, a technológia, az utazás és a kiszállítási szolgáltatások területén.

Az elképzelések alapján a jövőben a PayPal ügyfelei és partnerei egyaránt hozzáférhetnek majd a Honey kínálatához és a honlap önálló márkaként megmarad, valamint a Los Angeles-i székhelyét is megtartja. A fizetési szolgáltató arra számít, hogy az üzletnek köszönhetően 2021-től növelni tudja a bevételeit és a nyereségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!