Gyurkity Péter

Időben megjelenik a Huawei P40

A cég márciusban mutatná be új párosát, a megjelenéssel nem lesz gond.

A Huawei és a gyártó ellen meghozott amerikai szankciók kapcsán legutóbb arról írtunk, hogy a cég köszöni szépen, nagyon jól megvan az USA nélkül is, mivel a számukra hazai piacon jól szerepelnek, itt pedig a többi felemelkedő régióra is számíthatnak – nem beszélve az európai együttműködési hajlandóságról. Most külső forrás számolt be arról, hogy a soron következő páros nem fog csúszni.

A forrás által közzétett bejegyzés szerint a házon belüli elképzelés továbbra is az, hogy a Huawei P40 és P40 Pro a szokásos időpontban jelenik majd meg, a hivatalos bemutatót pedig nem sokkal követi a tulajdonképpeni rajt. Tekintettel arra, hogy a P-sorozat tagjait hagyományosan márciusban mutatják be a nagyközönség előtt, ez a jelek szerint jövőre is így lesz, ami azért érdekes, mert az említett amerikai szankciók miatt az új készülékek szoftveres támogatása nem teljes mértékben megoldott. Igaz, a tengerentúli illetékesek a napokban újabb 90 napos halasztást engedélyeztek a meglévő partnerek számára, ez azonban csak a már most piacon lévő készülékekre, az ezeket ellátó amerikai beszállítókra vonatkozik, így továbbra is kérdéses, hogy mi lesz az új fejlesztésekkel.

Ezzel kapcsolatban a közelmúltban már az is felmerült, hogy a kínai cég saját szoftveres platformot tervez, ez pedig közvetlen módon szállna versenybe a két mobilos óriással (Android és iOS). Erre még szintén nem vehetünk mérget, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy egy ilyen kezdeményezés sikerrel járna (erről több egykori rivális tudna szépeket mesélni), emiatt viszont nem tudjuk, hogy maga a Huawei miként szeretné megoldani a szankciók problémáját. Jó eséllyel persze nem is rajtuk fog múlni a végleges megoldás, amennyiben ugyanis az amerikai és kínai kormányok meg tudnak állapodni a kereskedelmi háborút lezárni hivatott egyezmény részleteiről (amitől persze sokak szerint az összeütközés továbbra is elkerülhetetlen lesz), a Huawei is könnyen jobb helyzetbe kerülhet.

Ami magát a párost illeti, itt várhatóan a Kirin 990 chip lesz majd a főszerepben, amely a Mate 30 Pro esetében már bizonyított. Ehhez hajlított kijelzők, valamint több hátoldali kamera társul majd, a pontos részleteket azonban csak később ismerjük majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #1
    Ennek a P30 tulajok se örülhetnek, mert dobhatják ki a telójukat, meg a pénzüket az újra.