Berta Sándor

USA - örökös blokád lesz a Huawei és a ZTE ellen?

Ezt javasolta az egyik amerikai hivatal.

Az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (FCC) azt akarja elérni, hogy vonatkozzon örökös tilalom a Huawei és a ZTE kínai cégekre. Az elképzelések alapján az FCC a következő hónapban azért fog érvelni az illetékes amerikai szerveknél, hogy mind a két kínai óriáscéget minősítsék az USA nemzetbiztonságára veszélyes vállalkozásnak - minderről kormányzati képviselőkre hivatkozva a Reuters írt.

Az örökös vagy legalább is hosszú távú állami blokád azt jelentené, hogy a Huawei és a ZTE sem nyerhetne el a következő években, sőt, akár évtizedekben amerikai állami megrendeléseket és a különböző tengerentúli intézmények vagy hivatalok sem vásárolhatnának a két társaságtól távközlési rendszereket vagy rendelhetnének meg azoktól szolgáltatásokat. A testület azt is tervezi, hogy az amerikai vállalatoknak azt tanácsolja majd, hogy a Huawei vagy a ZTE által korábban szállított telekommunikációs felszereléseket cseréljék le más gyártók megoldásaira. Továbbá felmerült az is, hogy a hálózatüzemeltetőket megkérdezik arról, hogy mekkora összegbe kerülne a Huawei vagy a ZTE rendszereinek cseréje, s elindítanának egy állami programot e költségek fedezésére.

Amennyiben az FCC meghozza a döntését, akkor a két kínai vállalatnak 30 napja lesz a fellebbezésre. A hivatalos indoklás az lesz majd, hogy a blokádra azért kerül sor, mert a cégek szoros kapcsolatokat tartanak fenn a kínai kormánnyal és a fegyveres erőkkel. Emellett a vállalkozásokat törvénnyel kötelezik arra, hogy kémtevékenységgel segítsék Peking munkáját.

Az már tavaly decemberben kiszivárgott, hogy az amerikai kabinet azt vizsgálja, hogy miként léphetne fel az eddiginél sokkal keményebben a Huawei és a ZTE ellen. Már akkor felmerült, hogy Donald Trump megtiltaná az amerikai társaságoknak, hogy a két kínai gyártótól vásároljanak felszereléseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #2
    Majd felvásárolja őket a xiaomi
  • Zsoltee_a_bator #1
    Uj brand ala kell vezetni a termekeket.