Berta Sándor

Az elavult technikák nehezítik meg a digitális átállást

Különösen a régebbi adatbázisok okoznak gondot a vállalatok számára.

A Couchbase adatbáziskezelő gyártója tanulmánya szerint számos társaság digitalizálási felelőse szinte legyőzhetetlen akadállyal szembesül akkor, amikor a régi adatbázisokat kellene integrálni az új rendszerekbe.

A Couchbase megbízásából a Vanson Bourne piackutató cég 450 olyan egyesült államokbeli, brit, francia és német vállalkozás IT-vezetőjét kérdezte meg a tapasztalataikról, amelyek ezernél több embert foglalkoztattak. A megkérdezettek 83 százaléka elismerte, hogy nagy kihívásokkal szembesült az új digitális projektek gyakorlati megvalósítása során. A megfelelő technikák bevezetése a válaszolók 60 százalékának okozott szinte leküzdhetetlen akadályt és 78 százalékuknak kellett visszavenniük az új dolgok internete vagy mobilalkalmazásokkal kapcsolatos ambícióikból. Ennek ellenére a válaszolók 88 százaléka volt már túl a digitális átalakítási projektek tervezési szakaszán és dolgozott a megvalósításon.

Az anyagból kiolvasható az is, hogy számos társaság még erősen kötődik a hagyományos adatbázisokhoz. A megkérdezett cégek közel egyharmada válaszolta azt, hogy az elérhető alternatívák ellenére továbbra is a régi rendszereket használja, mert az IT-architektúrája azokra épül. A vállalkozások egynegyede azzal indokolta a régi nyilvántartásoknál maradását, hogy nem akar a munkatársait át- vagy továbbképzésére költeni azután, hogy komoly befektetéseket hajtott végre. 36 százaléka pedig azzal érvelt, hogy túl nagy erőfeszítésekkel járna az átállás.

Az adatbázis-infrastruktúrát a vállalatok 50 százaléka egy magán felhőplatformon keresztül tette elérhetővé, 45 százaléka pedig hibrid felhőszolgáltatásokat alkalmazott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • felemelő #1
    Áááááá, véletlen sem a saját érdekeik szerint súlyozták a felmérést :)