Berta Sándor

Kombinált stream-előfizetést kínálhat az Apple

A kaliforniai társaság ötvözné a zenei és a videoajánlatokat.

A Financial Times írta meg, hogy az Apple egy kombinált zenei és videostream előfizetői csomag kialakításán gondolkodik. A társaság tervei alapján a kombinált ajánlat az Apple összes zenei és videostream-szolgáltatása esetében alkalmazható lenne. Az óriáscég az ötletről már tájékoztatta a nagy zenei kiadókat, de a lehetséges konkrét árak még nem kerültek szóba. A bennfentesek tájékoztatása szerint a nagy zenei kiadók közül néhány meglehetősen "ideges" lett a hír hallatán, mert attól tartottak, hogy a jövőben esetleg olcsóbban kell majd kínálniuk a zeneszámaikat.

Az elemzők már egy ideje spekuláltak azon, hogy a felhasználók egyszerre kaphatnak hozzáférést az Apple számos ajánlatához (TV+, Music stb.). A kaliforniai vállalat eddig ezeket a felvetéseket nem kommentálta. Az Apple különböző szolgáltatásainak több mint 400 millió előfizetőjük van. A jövőben ez a szám - különösen egy kombinált előfizetési konstrukciónak köszönhetően - akár jelentős mértékben emelkedhet is. Március elején vált ismertté, hogy érkezik az Apple TV+, amely egyesíti az iTunes rendszerén keresztül értékesített mozifilmeket és tévésorozatokat, exkluzív tartalmakat, az Apple által készített új sorozatokat és egyéb műsorokat, valamint az élőben streamelt további közvetítéseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • monk00 #1
    Ez egy jó ötlet. Apple music meg spoty előfizetőként egyértelműen az Apple felé hajlanék jobban. Bár a spotify olyan olcsó hogy azt is meghagynám továbbra is.