Gyurkity Péter

Összeállt a Pixel 4 és 4 XL

A két telefon hardvere és külalakja is kiszivárgott.

Azt jól tudtuk, hogy a Google nem várhat sokáig az Apple szokásos évi rendezvénye és fontos bejelentései után, itt hamarosan nekik is le kell majd rántaniuk a leplet saját csúcskategóriás megoldásaikról. Erre a jelek szerint október közepén kerítenek sort, a főbb részleteket azonban több külső forrás már előre kiszivárogtatta.

A napokban először fotók, majd pedig egy hosszabb, tajvani eredetű videó is felbukkant a Pixel 4 típusról, ezekben a fekete-fehér, valamint a narancssárga példányt vehetjük szemügyre. Eközben azonban a hardveres specifikáció, valamint az új Motion Sense funkció részleteit ecsetelő beszámoló is megjelent, így nem sok kérdőjel maradt. Úgy tűnik, hogy ez utóbbi teljesen kikapcsolható és mellőzhető lesz, bár az opciók között még a csengőhangok és zeneszámok közötti váltogatás is megtalálható lesz, a nagyobb kényelem jegyében, immár érintés nélkül, míg a kijelző felett való gyors mozdulat révén magát a készüléket is feléleszthetjük, többek között az értesítők gyors áttekintése érdekében.

A Pixel 4 egy 5,7 hüvelykes, 90 Hz-es OLED-kijelzőt kínálna, a 2280 x 1080 pixel felbontással, míg a Pixel 4 XL egy 6,2 hüvelykes panelt hordoz majd, a 2960 x 1440 pixel felbontással. A Snapdragon 855 chip itt 6 vagy 8 GB memóriával és egy legalább 128 GB-os tárolóval társulna, alap Android 10 szoftverrel, hátoldali iker-kamerával, amely 12 és 16 megapixeles érzékelőt vonultatna fel. Az előlapon egy nagylátószögű módot is támogató szelfikamerát helyeztek el, amely a Pixel 3 iker-felállását váltaná itt le, a Super Res Zoom funkcióval kiegészülve, miközben a képkészítés terén más források megemlítik az 5x-ös telefotó, illetve a 8x-os hibrid zoom opcióját, amelyhez a javított Night Sight üzemmód társulna.

A hivatalos bemutatóra Evan Blass szerint október 15-én kerítenek majd sort, ezt október 25-én követné a megjelenés, 799 és 899 dolláros hivatalos áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!