Berta Sándor

Digitális asszisztenst készít a BBC

A közszolgálati műsorszolgáltató egy olyan megoldáson dolgozik, amely megérti a brit akcentusokat és dialektusokat.

A várhatóan jövőre piacra kerülő Beeb nevű innovatív termék az Amazon Alexa konkurense lehet. A projekt elindítását elsősorban az indokolta, hogy az Amerikai Egyesült Államokban fejlesztett Alexa csak nagyon nehezen boldogul az erősebb brit akcentussal megfogalmazott parancsokkal. A Beeb viszont minden okoshangszóróval együtt tud majd működni és biztosítani fogja a különböző brit akcentusok és dialektusok tökéletes felismerését.

A The Guardian azt írta, hogy a brit felhasználók 20 százaléka rendelkezik már legalább egy okoshangszóróval. A Beeb megjelenése alapvető változásokat hozhat a területen. A BBC a saját fejlesztéséhez különböző beszédmintákat rögzít az emberektől. Azt ugyanakkor egyelőre még nem lehet tudni, hogy a beszédasszisztensnek milyen hangja lesz.

A szoftver a BBC honlapján és az iPlayer alkalmazáson keresztül lesz elérhető, saját okoshangszórót nem készít hozzá a műsorszolgáltató. Számos gyártó kapja majd meg azt a lehetőséget, hogy a termékeibe integrálja a beszédasszisztenst, amely biztosítani fogja, hogy a BBC tartalmaihoz beszédparancsok kiadásával hozzá lehessen férni. A társaság egyik szóvivője kiemelte, hogy a saját megoldással megkapják azt a szabadságot, hogy új programokkal és funkciókkal kísérletezzenek anélkül, hogy ehhez más vállalatok engedélyét kellene kérniük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!