Berta Sándor

Ultrabookot készített a Porsche Design

A cég egyedi termékeket igyekszik kínálni, amelyek viszont meglehetősen drágák.

Az autók, napszemüvegek, fejhallgatók, karórák és bőrkabátok piacán jelen lévő Porsche Design már 2017 márciusban piacra dobta a Book One nevű első készülékét, amely egy táblagép-laptop hibrid volt, elfordítható billentyűzettel rendelkezett és közel háromezer euróba került. A vállalat most egy új termékkel, egy ultrabookkal jelentkezett. A Porsche Design ULTRA ONE két változatban kapható, mindkettő az Intel Core processzorok nyolcadik generációjára épül. A Core i7-8500Y CPU-s verzió 16 gigabájt RAM-ot és 1 terabájtos SSD-t kapott, míg a Core i5-8200Y processzoros modell 8 gigabájt memóriát és 512 gigabájtos SSD-t.

Az eszköz 15,6 hüvelykes, Full HD felbontású és Gorilla Glas borítású IPS-kijelzőt kapott, amely a Multitouch technológiának köszönhetően támogatja akár a 10 ujjas érintős használatot is. A készüléket magnéziumházban helyezték el és teljes méretű billentyűzettel, valamint precíziós érintőpaddal látták el. Az operációs rendszer a Windows 10 Home.

A terméket felszerelték kamerával, négy digitális mikrofonnal és két - kifejezetten a modellhez kifejlesztett - Harman Kardon hangszóróval. Emellett van két-két USB Type-C 3.1 és USB-A 3.1 port, HDMI-kimenet, 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó, Bluetooth 4.- és WLAN-támogatás, illetve microSD/SDHC/SDXC-bővítőhely. Az utóbbi a legfeljebb 2 terabájtos memóriakártyák használatát támogatja. A lítium-polimer akkumulátor maximum 10 órás üzemidőt biztosít.

Az 1500 gramm súlyú ultrabookot szeptembertől lehet majd megvásárolni. A Core-i5 processzoros modell bevezető ára 1495 euró lesz, míg a Core-i7 CPU-s változaté 1995 euró.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fefy #4
    "A készüléket magnéziumházban helyezték el és teljes méretű billentyűzettel"

    ŐŐŐŐŐŐ

    Javítsatok ki, ha nagyon tévednék, de hol itt a teljes méretű billentyűzet? Lehet, hogy h..lye vagyok, de a teljes mérethez szerintem hozzátartozik a teljesértékű numpad is. Az Fn gombbal bohóckodás szerintem nem teljes méretű bill.
  • wraithLord #3
    Igen, végre kezdenek a gyártók visszatérni a régi elrendezésre, hogy a csatlakozók a gép hátulján vannak, és nem kétoldalt.

    Mondjuk a MacBooknál tökmindegy, gyakorlatilag nincs rajta csatlakozó... ;D
  • Tinman #2
    Érthetetlen, hogy a szerzőnek miért nincs annyi esze, hogy egy ilyen témájú cikknél, a lényegesebb képet tegye be... szívesen.

  • wraithLord #1
    Hát ehhez aztán kellett dizájnolni, úgy néz ki, mint egy MacBook. Meg mint a kínai MacBook koppintások.

    Plusz a processzor erősen közelít a kalap kakihoz. Nyers erőben pont ennyit tud a 6 éves középkategóriás laptopomban lévő i5 is, mint itt az i7. De legalább nem melegszik túl, és nem eszik sokat, az sem egy utolsó szempont.