Berta Sándor

Hibrid készülékkel jelentkezett a Porsche

Ilyen jól is kinézhet egy Windows 10-et futtató tablet-laptop hibrid. Ára majdnem háromezer euró.

A vállalat egy új területen próbálja ki magát. A Porsche Design cég felirata eddig az autók mellett csak napszemüvegeken, fejhallgatókon, karórákon és bőrkabátokon volt látható, azonban a barcelonai Mobil Világkongresszuson a vállalat a Microsofttal közösen bemutatta az első hibrid termékét, amely egyszerre táblagép és laptop.


A Book One nevű eszköz háza alumíniumból készült, a billentyűzet elfordítható. A szabadalmaztatott zsanérok nagyon hasonlítanak azokra a megoldásokra, amiket a Lenovo is alkalmaz a Yoga modelleken. Az új készülék az Intel Core-i7 processzorára és 16 gigabájt memóriára, valamint 512 gigabájtos SSD-meghajtóra épül. A 13,3 hüvelykes IPS-paneles képernyő felbontása 3200 x 1800 képpont. A terméket ellátták két USB 3.0-porttal és két Type-C USB-porttal, míg az 5 megapixeles webkamera infraszenzorral rendelkezik az arcfelismeréshez. A billentyűzet háttérvilágítást kapott és a kijelzőhöz digitális toll is jár, amelyet a Wacom gyárt.


Az eszközre a Windows 10 operációs rendszer Pro verzióját telepítették fel, a bevezető ára ugyanakkor rendkívül magas, potom 2795 euró, ezáltal egyértelműen luxus árucikknek számít. A Microsoft azt remélte, hogy a készülékkel bemutathatja azt, hogy milyen jól nézhet ki egy Windows 10 operációs rendszert futtató számítógép.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #4
    Azért gazdagéknál is van olyan, akinek nem jön be a macOS, vagy csak menőzni akar, hogy nem áll be a sorba. :-)
  • Macropus Rufus #3
    Sztem ezzel lukra futottak. Az ár érték arány szar. Akinek ennyi feles zséje van az meg amúgy is almás cuccot fog venni és nem ms cuccal szennyezi a kezét.
  • dartois83 #2
    Akinek Panamera-ja, 911-ese, vagy talán Boxstere van, annak nem okoz gondot kifizetni a Porsche Design felárát. Mégsem dolgozhat egy Qilive vagy Lark márkájú tableten.
  • CairoJack #1
    300 eurót adnék érte.