SG.hu

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

A mai napon az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone Csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

Az ügylet várhatóan 2019. július 31-re zárulhat le, amikor a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország megkezdi közös működését. A Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország a jövőben közösen bővíti majd gigabit képes szolgáltatásait, hozzájárulva ezáltal Magyarország fejlődéséhez. Az egyesült vállalat minden szegmensben képes lesz teljes körű konvergens szolgáltatások nyújtására, valamint gigabit képes vezetékes- és mobilhálózataiba történő befektései révén hozzájárul a digitális társadalom gyorsuló ütemű fejlődéséhez.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója így fogalmazott: „Erős felelősségtudattal rendelkező vállalatként a UPC Magyarországgal való egyesülésünk célja, hogy még több magyar ember élvezhesse gigabit képes hálózatainkon keresztül magas minőségű, digitális szolgáltatásainkat. A továbbiakban is Magyarország megbízható partnere szeretnénk maradni, inspiráló újdonságokat és a szolgáltatások teljes skáláját kínálva lakossági és vállalati ügyfeleink számára. A növekedés során biztosítani fogjuk, hogy mindez fenntartható módon történjen. Teljes csapatom és jómagam is elkötelezettek vagyunk Magyarország nagyszerű digitális jövőjének építésében.”

A felvásárlással a Vodafone egyben Európa vezető konvergens szolgáltatójává fog válni, 116,3 millió mobil- és 22,1 millió televíziós ügyféllel, valamint egy olyan újgenerációs vezetékes hálózattal, amely összesen 122 millió otthont és vállalkozást ér el. Az ügylet várhatóan július 31-ével zárul le. A Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország addig különálló vállalatokként folytatják tevékenységüket, és az ügyfeleket változatlanul, az eddig megszokott ügyfélszolgálati csatornákon szolgálják ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Zoliz #8
  Dejohogy Vodás meg UPC-s vagyok legalább nem lesz annyiféle szolgáltatóm. Igaz megvan a véleményémem mindkét cég ügyfélszolgálatáról, de ezután legalább csak egyet fogok szidni (vagy nem).
 • ostoros #7
  Annyit jelent, hogy ügyesen becsábítanak egy csomó embert, aki mondjuk eddig feltöltőkártyás volt, előfizetésesbe. És összességében több pénzt költenek el majd.
 • _svd_ #6
  "...átlag felhasználóként ez mit fog jelenteni nekünk?"

  Semmit.
 • ostoros #5
  Árukapcsolást jelent szerintem. Ahogy a telekom is csinálja. Ahelyett, hogy megvennél mondjuk 3000-ért telefonos előfizetést, meg 7000 -ért otthoni netet, kapsz mondjuk 9-ért mindkettőt. Nekik mindegy, hiszen az ő költségük az ezer forintot nem éri el, adókkal együtt.
 • ToxiMaxi #4
  Csak arról nem írnak semmit, hogy átlag felhasználóként ez mit fog jelenteni nekünk? Semmi konkrétum nem hangzott el, csak süketelés.
 • ostoros #3
  Állambácsi fizeti a fejlesztéseket.
 • viragjoe #2
  "Az egyesült vállalat minden szegmensben képes lesz teljes körű konvergens szolgáltatások nyújtására, valamint gigabit képes vezetékes- és mobilhálózataiba történő befektetés révén hozzájárul a digitális társadalom gyorsuló ütemű fejlődéséhez."

  Békés-megye mikor kerül sorba?A Invitelt felvásárló Digi nem igen fejlesz az optikai hálózatot ( nem vettem észre)
 • ostoros #1
  Király... Pont erre vágytam mindig.

  Ja, azzal, hogy minden második mondatba beleteszik a fejlődés szót, pozitívnak próbálják feltüntetni a jelenséget. Hadd kételkedjek kicsit...

  A rákos daganat is "fejlődik". Sőt, terjeszkedik is. Ahogy a vodkafon...
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.07.20. 20:27:23