Gyurkity Péter

Iker-szelfikamerával jön a Pixel 4 XL

Dobják az előlapi bevágást, viszont az ujjlenyomat-olvasó a kijelzőbe kerülhet.

A múlt hónap közepén már beszámoltunk arról, hogy alakulóban van a Pixel 4 és 4 XL külseje és specifikációja, bár itt még nem teljes a lista, hiszen nem minden részletet ismerünk. Közeledik azonban a bemutató várható időpontja, így most újabb információk bukkantak fel, többek között a teljes külalakkal.

A külsős forrás révén nemcsak állóképeket (rendereket), de egy rövidebb videót is megtekinthetünk, amelyben már a negyedik generációs készüléket vehetjük közelebbről szemügyre. Eszerint valóban elhagyják a nem túl népszerű felső bevágást, amelyet egy némileg vastagabb káva vált fel, itt pedig többek között egy iker-szelfikamera, a szokásos kisebb hangszóró, valamint egyéb érzékelők kapnak majd helyet, amelyek egyebek mellett az érintés nélküli vezérlésben segítenének. Ujjlenyomat-olvasó nem jelenik meg a burkolaton, ezt tehát minden bizonnyal a kijelzőbe építik be, de az is lehet, hogy egy, a Face ID-hez hasonló arcfelismerő funkcióra bízzák a biztonsági és egyéb feladatokat.

A meglehetősen jól ismert OnLeaks értesülése szerint a Pixel 4 XL pontos fizika mérete 160,4 x 75,2 x 8,2 mm lesz, a hátoldali kamera enyhe kitüremkedése miatt azonban azon a részen már 9,3 mm-re ugrana a vastagság. A renderképek mindenesetre még nem jelentenek garanciát a pontos külalakra vonatkozóan, viszont a Pixel 4 esetében nemrég megbízhatónak bizonyultak a korai beszámolók, hiszen a Google maga nem sokkal később hivatalos teaser, vagyis beharangozó képek révén igazolta ezeket vissza. Nem vehetjük biztosra viszont, hogy a példát a nagyobb változat esetében is követik majd, hiszen ezzel nem sok részletet hagynának ismeretlenül a bemutatóig.

A cég mindenesetre eközben a jelenlegi generációt igyekszik még népszerűbbé tenni, ennek megfelelően pedig újabb kedvezményeket vezettek be, legalábbis a Pixel 3 és 3 XL esetében, ismét 200 dollárral megvágva azok hivatalos árát, ahogy arra korábban már szintén volt példa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csigafi #1
    Ekkora igény van ezekre a kamerákra a telefonban? Vagy csak ennyire rá akarják tuszmákolni az emberekre hogy erre szükséged van. Nekem bőven elég egy kamera úgy is fénylépezővel készítek leginkább képeket. Na de én már csak ilyen régi módi vagyok.