Franczy

Nvidia licenszek a Microsoftnál

Az Nvidia Corporation bejelentette, hogy a cég legújabb 3D-s grafikus fejlesztéseinek licenszeit megkapta a Microsoft Corporation, melyek közül többet már fel is használtak a szoftveróriás legújabb grafikus API-jában (Application Program Interface), a DirectX 8.0-ban.

Az Nvidia olyan eljárások felhasználásához járult hozzá, mint például a programozható vertex árnyékolás, a programozható pixel árnyékolás, vagy a rect/tri-patch surface támogatás. Ezeknek az új szolgáltatásoknak köszönhetően a jövőben megjelenő szoftverek fejlesztői az eddigieknél sokkal szebben kidolgozott grafikákat, és rugalmasabb 3D rendering technológiákat alkalmazhatnak majd mind a játékokban, mind a 3D-s tervező programokban.

"Az új grafikai technológiák segítségével a DirectX 8.0-s API teljesen új, magasabb szintű 3D-s megjelenítésre lesz képes, kiaknázza a legújabb GPU-kban (Graphics Processing Unit) rejlő óriási teljesítmény tartalékokat, valamint új 3 dimenziós renderelő, és árnyékoló technikákat is alkalmaz." - nyilatkozta Chris Jones, a Microsoft Windows-os ügyfélszolgálatának alelnöke.

"Az Nvidia nagyban segített nekünk a DirectX 8.0 kifejlesztésében. Egyértelmű, hogy manapság az Nvidia vezető szerepet tölt be mind a 3D grafikuskártyák, mind az ezeket támogató, és kihasználó API-k piacán."

A DirectX 8.0 a Microsoft legújabb és legfejlettebb 3D-s API-ja, melynek segítségével a szoftverfejlesztők a manapság kapható legtöbb hardver elemet kezelni tudják anélkül, hogy ezek támogatásához teljesen különálló programrészeket kellene írniuk. Az API támogatja a grafikus, az audio, a video, a hálózati, és más különböző adatbeviteli eszközök (joystick, kormány) széles skáláját. A Microsoft, és az Nvidia a DirectX 8.0 fejlesztése, és tesztelése alatt végig szorosan együttműködött egymással.

"Az Nvidia célja az, hogy a grafikus eszközök piacán továbbra is meghatározó szerepet töltsön be." - mondta Jen-Hsun Huang, az Nvidia elnöke. "Az új DirectX 8.0-s API segítségével felhasználóink Windows-os rendszereken eddig soha nem tapasztalt minőségű grafikus látványban részesülhetnek. A Microsoft-tal szoros kapcsolatban állunk, így termékeink lassan ipari standarddá válhatnak a PC-k piacán."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!