Berta Sándor

Tartós csukló­pántokat kaphat az új Surface Pro

A Microsoft készülékei gyakorlatilag évek óta változatlan külsővel jelennek meg, ez azonban a közeljövőben ez megváltozhat.

A Windows Latest számolt be arról a szabadalomról, amelyet a redmondi konszern 2017 januárjában nyújtott be az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO). A dokumentumot a USPTO az elmúlt napokban fogadta el. A leírás alapján a legújabb Surface Pro esetében érdekes változások várhatók. Az új modell várhatóan ősszel jelenik meg és a Microsoft ellátja majd egy USB Type-C-porttal. A legfontosabb újdonság az eddiginél sokkal tartósabb csuklópántok alkalmazása lehet.


A szabadalmi dokumentumban az szerepel, hogy a mobil számítógépek napjainkban egyre vékonyabbak és azok a helyek is nagyon korlátozottan állnak rendelkezésre, amelyeket a csuklópántokra és más hasonló megoldásokra lehet használni. A leírásban lévő csuklópánt nem csupán optimálisan kihasználja a rendelkezésre álló kevés helyet, hanem különösen robusztus is. A megoldás minden helyzetben stabil, például akkor is, ha a felhasználó éppen az érintőképernyőt kezeli. A Microsoft azt írta, hogy az újszerű csuklópánt a teszteken is sokkal jobban teljesített és a korábbi megoldásoknál stabilabb volt.

Brad Sams a Beneath a Surface című könyvében már tavaly említett egy olyan új Surface Pro táblagépet, amelyet USB Type-C-porttal látnak el és amely 2019 utolsó negyedévében jelenhet meg. Ezenkívül februárban ismertté vált egy szabadalom, amely a Surface készülékek összehajtható változatának a fejlesztésére utalt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!