MTI

Az Amazon a világ legértékesebb márkája

A tavalyi harmadik helyről az élre ugrott az Amazon a világ legértékesebb márkáinak a listáján.

A Kantar Millward Brown médiapiaci kutatóvállalat "Brandz Top 100" felmérése szerint az Amazon értéke 302,1 milliárd dollárról 315,5 milliárd dollárra nőtt. A második legértékesebb márka továbbra is az Apple, 309,5 milliárd dollárral. A tavalyi első helyezett Google idén a harmadik helyre csúszott vissza, 309 milliárd dolláros márkaértékkel. A lista további hét helyezettje a Microsoft (251,24 milliárd dollár), a Visa (177,91 milliárd dollár), a Facebook (158,96 milliárd dollár), az Alibaba (131,2 milliárd dollár), a Tencent (130,86 milliárd dollár), McDonald's (130,36 milliárd dollár) és az AT&T (108,37 milliárd dollár).


A százas listán 15 kínai cég szerepel. A listán szereplő száz márkának az összesített értéke 7 százalékkal 4700 milliárd dollárra nőtt. A Brandz Top 100 tanulmányt a WPP marketing és márkatanácsadó, valamint cége, a Kantar Millward Brown készíti 2006 óta. Azóta a 100 vezető márka értéke 226 százalékkal nőtt, 2006-ban 1400 milliárd dollár volt. Ez a világon az egyetlen rangsor, amely potenciális és jelenlegi fogyasztók értékelését is felhasználja - a pénzügyi adatok mellett - a márkaértékek meghatározásához. A jelentés elkészítéséhez több mint 3 millió vásárlót kérdeznek meg globálisan, mintegy 120 ezer márka kapcsán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ender Wiggin #3
  Amit leírtatok, az így ebben a formában nem fedi a valóságot. Az Amazon jóval több, mint kereskedelmi cég, ami mások cuccait árulja... Amire ti gondoltok, az maximum az Alibaba, bár mostanra már ők sem csak e-commerce cég.
 • csicso82 #2
  Bennem is valami hasonló gondolat formálódott. Gyakorlatilag SEMMIT SEM TESZ LE az Amazon, semmit, csak amit mások megcsinálnak azt ő értékesíti.

  Ez jól mutatja, hogy még mindig mennyire fontos a "fogyasztói társadalom" elv. A dobd ki vegyél újat költsd a pénz elv.

  +1 ez az első hely a legrosszabb hír a TERMÉSZETVÉDELEM számára, ugyanis ez is mutatja, hogy esélytelen bármire is számítani.

  Most is hogy 2 hete még este be lehetett gyújtani most meg 36 fok celsius van árnyékban is mit eredményez: HATALMAS KERESLET a légkondik iránt ami megint nem más mint fogyasztás és környezetszennyezés.
 • tom_pika #1
  egy kereskedelmi cég

  ennyit a világ legfontosabb értékeiről...