MTI

Az Amazon a világ legértékesebb márkája

A tavalyi harmadik helyről az élre ugrott az Amazon a világ legértékesebb márkáinak a listáján.

A Kantar Millward Brown médiapiaci kutatóvállalat "Brandz Top 100" felmérése szerint az Amazon értéke 302,1 milliárd dollárról 315,5 milliárd dollárra nőtt. A második legértékesebb márka továbbra is az Apple, 309,5 milliárd dollárral. A tavalyi első helyezett Google idén a harmadik helyre csúszott vissza, 309 milliárd dolláros márkaértékkel. A lista további hét helyezettje a Microsoft (251,24 milliárd dollár), a Visa (177,91 milliárd dollár), a Facebook (158,96 milliárd dollár), az Alibaba (131,2 milliárd dollár), a Tencent (130,86 milliárd dollár), McDonald's (130,36 milliárd dollár) és az AT&T (108,37 milliárd dollár).


A százas listán 15 kínai cég szerepel. A listán szereplő száz márkának az összesített értéke 7 százalékkal 4700 milliárd dollárra nőtt. A Brandz Top 100 tanulmányt a WPP marketing és márkatanácsadó, valamint cége, a Kantar Millward Brown készíti 2006 óta. Azóta a 100 vezető márka értéke 226 százalékkal nőtt, 2006-ban 1400 milliárd dollár volt. Ez a világon az egyetlen rangsor, amely potenciális és jelenlegi fogyasztók értékelését is felhasználja - a pénzügyi adatok mellett - a márkaértékek meghatározásához. A jelentés elkészítéséhez több mint 3 millió vásárlót kérdeznek meg globálisan, mintegy 120 ezer márka kapcsán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • takysoft #5
  Tisztázuk, hogy mi is az Amazon.

  Könyvesboltnak indult ugye, ezt gondolom tudjátok. De emellett az elejétől kezdve könyvkiadó is. Ergo munkájával erősen segjti a könyvpiacot magát. Kiadóként támogatja a tartalomgyártást is.

  Emellett lett viszont eladó. Mások cuccát okosan és jól eladni pedig JÓ dolog. Mint az árukereső, hasonlóan segít megtalálni a legjobb árat és a legjobb terméket. Felhasználói visszajelzések, árkeresés stb. Emellett segít a szállításban és a fizetésben is.

  Kicsit, mint a Netpincér nálunk... hogy tudsz rendelni kaját kártyával, akár SZÉP kártyával olyan helyekről is, amik nem fogadnak el kártyát, és amúgy nem is szállítanak házhoz.

  Emellett felhőszolgáltató, ami önmagában piac. Emellett tartalomgyártó más területen is. Pl filmeket és sorozatokat gyárt a saját TV-jéhez.
  emellet övék pl az Audible vagy a Twitch

  Szóval egy igen sok lábon álló cég.

  Hogy szemét rohadékok-e?
  Hát... volt sok randa story a cég életében... Van most is. Kegyetlenül pucolják ki a konkurenciát. Ami nem rossz addig, amíg a másik oldalról megvan az ellensúly, és a törvényi korlátozások szabályoznak dolgokat, ergo megvan a piaci verseny.

  Amíg az Amazon viacvezető, addig az nekünk vásárlóknak (ár szempontjából értve) NAGYON jó.
  Amint az Amazon monopol cég, onnantól már nem lesz. Szóval óvatosan kell drukkolni nekik :)

  Amúgy nem ördögtől való valamit jól eladni.
  A Steam sem poénból piacvezető.
  Könnyű patchelés, könnyű telepítés(felteszi helyetted a directX-et meg a c++ redist-et, frameworköket, openAL-t, stb)
  Sok frissítás van újabb gépekre is... emellett felhőszolgáltatások... coomunity építás.

  Ezek nem könnyű dolgok azért... főleg jól eltalálni nem az.

  Ne higgyétek azt, hogy az "könnyű pénz"...
  Utoljára szerkesztette: takysoft, 2019.07.05. 14:45:30
 • nlght #4
  Buborék világgazdaságunkban egy media cég jelentése (ami valszeg részrehajló és korrupt). Kérdés: ki a f*szt érdekel? Csak egy részvényárfelhajtó virtuális f*szverés
 • Ender Wiggin #3
  Amit leírtatok, az így ebben a formában nem fedi a valóságot. Az Amazon jóval több, mint kereskedelmi cég, ami mások cuccait árulja... Amire ti gondoltok, az maximum az Alibaba, bár mostanra már ők sem csak e-commerce cég.
 • csicso82 #2
  Bennem is valami hasonló gondolat formálódott. Gyakorlatilag SEMMIT SEM TESZ LE az Amazon, semmit, csak amit mások megcsinálnak azt ő értékesíti.

  Ez jól mutatja, hogy még mindig mennyire fontos a "fogyasztói társadalom" elv. A dobd ki vegyél újat költsd a pénz elv.

  +1 ez az első hely a legrosszabb hír a TERMÉSZETVÉDELEM számára, ugyanis ez is mutatja, hogy esélytelen bármire is számítani.

  Most is hogy 2 hete még este be lehetett gyújtani most meg 36 fok celsius van árnyékban is mit eredményez: HATALMAS KERESLET a légkondik iránt ami megint nem más mint fogyasztás és környezetszennyezés.
 • tom_pika #1
  egy kereskedelmi cég

  ennyit a világ legfontosabb értékeiről...