MTI

Novák Elődnek nem tetszik a Facebook cenzúrája

A jogalkotó fellépését tartja szükségesnek a Mi Hazánk Mozgalom a Facebook "cenzúrája, balliberális véleménymonopóliuma ellen" - jelentette ki a párt kampányfőnöke.

Novák Előd elfogadhatatlannak nevezte, hogy az európai parlamenti (EP-) választási kampány hajrájában nem csupán a pártelnök, Toroczkai László oldalát tiltotta le a Facebook, hanem rendszeresen törli a Mi Hazánk Mozgalom és a párt szimpatizánsainak bejegyzéseit is. Úgy vélekedett, hogy a Gazdasági Versenyhivatalnak is eljárást kellene indítania a Facebookkal szemben, mert monopolhelyzetet alakított ki a közösségi média területén.

Példaként említette, hogy letiltották a hivatalos kampányplakátjukat ábrázoló bejegyzést, továbbá egy pécsi utcai standolásukról és egy teltházas szolnoki rendezvényükről készült fotót. Sőt egy olyan bejegyzést is, amelyben egyetlen mondat szerepelt: "Szavazzunk a Mi Hazánk Mozgalom listájára az európai parlamenti választáson!" - sorolta. Szerinte a Facebook a kampány hajrájában az ellenzéki párt mozgósítását akarja megakadályozni.

Ebben a helyzetben a Mi Hazánk arra biztatja a szimpatizánsokat, hogy folytassák a megosztásokat és továbbra is legyenek aktívak a Facebookon, mert "sok lúd disznót győz" - fogalmazott. Novák Előd kérdésre válaszolva elmondta: elsősorban adományokból finanszírozzák a párt választási kampányát. Emellett egy párttagtól felvett, 5 millió forintos magánkölcsönből, valamint abból a pénzből, amely a Mi Hazánk Mozgalom színeiben politizáló négy országgyűlési képviselő után jár. Ez havonta összesen 15 millió forint - mondta a kampányfőnök.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Zoliz #14
  A törvény mindenkire vonatkozik, de mindig vannak egyenlőbbek akik bűntetlenül bújhatnak a demokrácia álcája mögé.
 • apucsabi #13
  "A Facebook is csak ezt csinálja, ez egy magánszervezet és azt tilt ki, akit akar; egy ilyen kis fasiszta seggfej kitiltását pedig én is helyeslem!"

  -> Ha én partit rendezek otthon és meghívom 2 haveromat, azok meg elhívják 2 ismerösüket, akkor én megtehetem azt, hogy ha illetlenül viselkedik valamelyikük, akkor páros lábbal rúgjam ki öket az otthonomból. Sima ügy, az én otthonom -> én rendelkezem.
  Tegyük fel, hogy Mark Zuckerberg - nagyon gazdag ember - megvásárol egy hatalmas birtokot ahol partit rendez. A parti akkora, hogy ott megjelenik 2.38 milliárd (facebook users as of March 31, 2019.) ember és napi rendszerességgel közösségi életet él: tartalmat generál, véleményt oszt meg, helyi kis-közösséget alkot már több, mint 10 éve. Nevezhetö-e ebben az esetben a birtok Mark Zuckerberg privát helyének, ahonnét azt dob ki akit akar?

  Szerintem, ha egy térben kritikus mennyiségü ember gyülik össze (ha tetszik- ha nem) az már megszünik otthonnak lenni és közösségi térré válik. Ès, hogy mi történhet a közösségi terekben, azt törvény szabályozza és nem a "Házirend". Azért a törvény szabályozza és nem a házirend, hogy a civilizációs vívmányaink garantálhatóak maradhassanak.

  Ennél fogva Mark Zuckerberg-nek bár hatalmas a birtoka, de a törvények rá is vonatkoznak (szólásszabadság biztosítása, diszkrimináció tiltása a közösségi terekben, stb..) és ezért nem rúghat önkényesen bárkit ki a "rendszeréböl". Ezért nem szabad, hogy mindenhatónak gondoljuk magunkat a magántulajdon területét illetöen, mert pl. a magántulajdon területén nemcsak fizikai formában kövehetö el büncselekmény.
  Utoljára szerkesztette: apucsabi, 2019.06.07. 13:43:52
 • tom_pika #12
  Vannak, akik hisznek a demokráciában, és mindaddig jól is érzik magukat, amíg nem az ő kedvenc pártjukkal történik meg ugyanez. Onnantól viszont már nincs szólásszabadság, nincs szabad választás, leépült a demokrácia. Ha olyannal történik ugye, akivel nem értek egyet, az rendben van, hiszen az nyilvánvalóan hülye, jobb, ha szóhoz sem jut.
  Legalább ne tenne senki úgy, mintha őt más véleménye is érdekelné a sajátján kívül...
 • ostoros #11
  Az nem kategorizálás, ha azt hazudjuk valakiről, hogy náci, mikor nyilvánvalóan nem. Az csak sima szardobálás. :)
 • ENVE #10
  Már ne is haragudj, de épp pejorativan libsiztél, most meg az a bajod, hogy be kategorizál az ember? :D Hát ez vicces!

  A leirásod alapján "idealitsta, meg realista" vagy. Te cimkézed magad :)))
 • mrzed001 #9
  A névragasztással az a gond, hogy mindenkire rá lehet sütni hamis bélyeget.
  Rád is.
  Nem véletlen már óvodába próbálják leszoktatni erről a konok lurkókat.
  Egyeseket több, másokat kevesebb sikerrel, ugye.
 • ENVE #8
  Titeket miért zavar rendszeresen az, ha a neveteken neveznek?
 • dzsagon #7
  Virág elvtárs is megmondta, hogy "az ellenforradalmár, nyilas, fasiszta bandát ütni kell".
 • mrzed001 #6
  "akkor lenne igaz, ha a face megakadályozná de legalábbis megnehezítené hogy máshonnan tájékozódj."

  Mivel monopol helyzetben vannak, így bizony pontosan az történik.
  Ahogy a viktoriánus TV is monopol helyzetben van, azaz minden csatornán egy párt propagandája üvölt.
  Még a SAJÁT (!!!) médiahatóságuk is rendre bünteti meg őket a kiegyensúlyozatlan tájékoztatás miatt (amit farzsebből fizetnek persze)
  És akkor még a 130+ feletti elvesztett médiaperről nem is beszélve, amit azért vesztettek el, mert hazugságot (nem tévedés, hanem nyílt hazugság, rágalmazás) terjesztettek ellenzéki képviselőkről (el se mennek tárgyalásra, darabonként azt a 4-500 ezret megéri nekik kiperkálni). A választások után lehozott 2 mondatos helyreigazítás meg kb semmit sem ér (eső után köpönyeg)


  "máskor meg pont azért támadják őket, mert NEM cenzúráznak"
  Amiért támadják őket (jogosan !) az a Cyberbullying elleni fellépés hiánya.
  Elég sok tini lett öngyilkos, mert társaik (sőt vadidegenek) a halálba kergették.
  Erről külön érdekes riportok jelentek meg. Pl a mi időnkben is volt iskolai zaklatás ... de a gyerek kilépett az iskola kapuján, és meg is szűnt következő napig. Tudott pihenni. A cyberbullying nem ér véget az iskola kapujában. Hazakíséri a gyereket, a nap 24 órájában nyomassza.
  Ezért hatványozottan hat a szimpla iskolai zaklatással szemben (ami maga is nagyon durva)  @Csaba161:
  Látod, pont ez a baj a liberósokkal. Véleményterrorizmus hirdettek. Ami nem az én véleményem, az náááci, meg fasiniszta ... :D
  Szánalmas, amikor pont a liberálisoknak a szlogenje a szólásszabadság [fekveröhög]
  Egy valódi liberális meghallgatja más véleményét, és ha nem ért egyet vele ... nos ennyi, nem ért egyet vele.
  Nem akarja eltaposni, kitiltani, agyonütni ....
  Na igen, a libsik sem azok már, mint régen, benácultak.
 • Csaba161 #5
  Hát pl. az én házamba akarna fasiszta propagandáját folytatni az faszfej, úgy kivágnám, mint a szart.

  A Facebook is csak ezt csinálja, ez egy magánszervezet és azt tilt ki, akit akar; egy ilyen kis fasiszta seggfej kitiltását pedig én is helyeslem!