Berta Sándor

Kész a Google új okosszemüvege

A webes konszern bejelentette a kiegészítője legújabb változatát.

A Google képviseletében Jay Kothari projektfelelős menedzser bemutatta a Glass Enterprise Edition 2 nevű kiterjesztett valóság okosszemüveget, amely üzleti célú felhasználásra készült. A cél elsősorban a termelés fokozása és a gyártási költségek csökkentése. Az új eszköz Qualcomm Snapdragon XR1 chipre épül, amely a négymagos, 1,7 GHz órajelű processzor mellett egy új mesterséges intelligencia egységet is tartalmaz. Ezt egészíti ki 3 gigabájt LPDDR4 RAM és 32 gigabájt eMMC flashmemória. A beépített kamera 8 megapixeles, míg a látómező 80 fokos. A három integrált mikrofonnak köszönhetően számos funkciót beszéddel is lehet vezérelni, így a készülék viselőjének mind a két keze szabadon maradhat.


A szemüveg rendelkezik WLAN 802.11ac- és Bluetooth 5.x AoA-támogatással, valamint van audiokimenet, mono hangszóró, USB Type-C- és USB 2.0-csatlakozó. Az integrált kijelző felbontása 640 x 360 képpont, míg az akkumulátor 820 mAh-s és gyorsan feltölthető. Az eszköz operációs rendszere természetesen az Android Oreo. A Google partnercége a projektben a Smith Optics volt, amely Glass-kompatibilis biztonsági kereteket készített különböző típusú munkakörnyezetekhez, például padló- és karbantartási létesítmények gyártásához. A Glass Enterprise Edition 2 emellett épít a korábbi változatokban már elérhető video-streamelési funkcióra is.

A 46 gramm súlyú, víz- és porálló új okosszemüveg tesztelésében az elmúlt két évben részt vett az AGCO, a Német Posta DHL Csoportja, a Sutter Health és a H.B. Fuller. Az első Google Glass Enterprise Editiont 2017 júliusában mutatta be a társaság, míg az új kiadással kapcsolatos első információk már tavaly novemberben kiszivárogtak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!