Berta Sándor

Vegyes valóság szemüveg a Hewlett-Packardtól

A gyártó bemutatta a második generációs készülékét.

A HP Reverb Virtual Reality Headset – Professional Edition nevű eszköz az első generációs virtuális valóság szemüvegekhez képest sokkal nagyobb, 2160 x 2160 képpontos felbontást kínál. Az új modellt - az első generációs HP WMR-hez hasonlóan - LCD-kijelzőkkel látták el.

A Hewlett-Packard az új változattal kapcsolatban két dologra összpontosított. Az egyik a felbontás jelentős mértékű növelése volt, míg a másik az ergonómián való javítás. A társaság az utóbbit úgy érte el, hogy az Oculus Riftből merített ihletett, aminek köszönhetően a HP Reverb viselése ugyanazt az érzést kelti, mint az Oculus Rifté, sőt, még a két termék súlya is gyakorlatilag teljesen megegyezik. Más dolgokon a mérnökök nem változtattak, így az új termék is külső szenzorok helyett két kamerát használ, ez pedig lehetővé teszi a gyors és egyszerű működést.

Spike Huang, a HP Inc. alelnöke és virtuális valóságért felelős globális vezetője kijelentette, hogy a kereskedelmi virtuális valóság piaci szegmens 2022-ig várhatóan 342 milliárd dollárosra nő és az ügyfelek élethű virtuális valóság élményt keresnek, hogy az új üzleti lehetőségeket nyújtsanak a terméktervezésben, a képzésben és a mérnöki munkában. Az óriáscég azt tervezi, hogy a vegyes valóság szemüveget elsősorban virtuális valóság célokra fogja kínálni komplett megoldásként, ugyanakkor természetesen az új terméket magánszemélyek is megvásárolhatják majd. A végfelhasználói kiadás április végétől kerül a boltokba és az ára 599 dollár lesz, míg az üzleti kiadás 649 dollárba fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!