Berta Sándor

Nyárig érkezik az Oculus Rift S

Az új modell drágább lesz és tartalmazni fogja a szükséges szenzorokat.

A Facebook a virtuális valóság szemüveget a Lenovóval közösen gyártja majd. A tervek alapján az Oculus Rift S a nyárig kerül a boltokba és az Oculus Rift helyét fogja átvenni. A készülék használatához - a jelenleg kapható termékhez hasonlóan - szintén szükség lesz egy nagy teljesítményű számítógépre, amelyhez kábel segítségével kapcsolódik majd. Az új modell az Oculus Rifttől abban fog különbözni, hogy a használt térben nem kell majd olyan szenzorokat elhelyezni, amelyek a játékosok mozgásait és a vezérlőegység pozícióját meghatározzák. Az érzékelők ugyanis immár a virtuális valóság szemüveg részét fogják képezni.

További fontos változást jelent majd az első változathoz képest, hogy a kijelzők felbontása már nem 1080 x 1200, hanem 1280 x 1440 képpont lesz. Ugyanakkor a két gyártó már nem OLED-, hanem LCD-paneleket fog használni. Emellett a készülék a felépítését tekintve némileg hasonlít majd a Sony PlayStation VR modelljére, ezáltal könnyen felhelyezhető lesz.

Nate Mitchell, az Oculus társalapítója azt mondta, hogy az új eszköz nem forradalmat, hanem evolúciót jelent. A TechCrunch azt írta, hogy a Rift S ugyan drágább lesz, mint az Oculus Rift, de annál olcsóbb hatást kelt, például a fejhallgatója már nem tűnik olyan jónak. Az Amerikai Egyesült Államokban az új kiadás bevezető ára 399 dollár lesz a vezérlőegységgel együtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!