Gyurkity Péter

Videón az új Motorola RAZR

A kisebb hajlítható telefon eltérő kialakítással, alacsonyabb áron jelenhet meg.

A Lenovo hónapok óta készül a saját hajlítható okostelefon bemutatására, amely a Motorola márkanév alatt bukkan majd fel, mégpedig az okostelefonos forradalom előtt oly népszerű RAZR név újrahasznosításával. Ez egyben arra emlékezteti a felhasználókat, hogy már akkor is komoly előnyt jelentett a kisebb méret, most azonban ezt az új, okos-funkciókkal társítják.

A kínai gyártó a napokban a sajtó előtt mutatta be a rövid, mindössze félperces videót, amelyet érdekes módon egy rajongó renderképeinek átvételével állítottak össze. Bár a meglehetősen jól ismert YouTube-felhasználó saját állítása szerint nem adott engedélyt erre, a cég mégis saját logóját rakta a képekre, amelyek igencsak közel állnak a korábban, még az év elején közzétett koncepcióhoz, vagyis ezek nagy valószínűséggel már a végleges külsőt mutatják meg nekünk. Ebből megtudhatjuk, hogy kisebb mérettel, függőlegesen kihajtható kivitelben rajtol majd el a készülék, amely ezzel egy időben középkategóriás teljesítményt és a megszokott funkcionalitást kínálja majd nekünk.


Amíg a Galaxy Fold és a Huawei Mate X már 7 hüvelyk feletti méretet kínál (legalábbis kihajtott állapotban), addig a RAZR megmarad a 6,2 hüvelykes panelnél, amely a 876 x 2142 pixel felbontást és a 22:9-es képarányt nyújtja majd. A teljesítményért a Snapdragon 710 chip felel, ehhez itt 4 vagy 6 GB memória, egy alapesetben 64 vagy 128 GB-os tároló, hátoldali ujjlenyomat-olvasó, valamint egy várhatóan iker-kamera társulna. Az akkumulátor ezúttal egy kisebb, egészen pontosan 2730 mAh-s példány lenne, amelyhez jó eséllyel a Motorola Turbo Charge gyorstöltés csatlakozik, míg a szoftveres oldalon a megjelenés pillanatában az Android 9 Pie fut majd. A külső kijelző méretét nem ismerjük, ez azonban állítólag a 4:3-as képarányt és a 600 x 800 pixel felbontást támogatja, elsősorban a különböző értesítők megjelenítéséért és egyben a trackpad-funkciókért felelve.

Az ár várhatóan szintén alacsonyabb lesz, ez a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint 1500 dollár körül lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • CairoJack #4
  Nem lesz vízálló, be fog porosodni a kijelző, plusz az előttem szólókkal ellentétben én ennek sem látom értelmét, jól hangzik a 6,2-es kijelzős, de ha keskenyebb lesz, mint egy 4-4,5-es kijelző, akkor nem nagyon lehet értelmesen kihasználni.
  Telefonok szintjén jelenleg feleslegesnek tartom ezt a technológiát.
 • Kaslerka #3
  Egyetértek! Ennek van értelme. Kis helyen is elfér és kinyitva kapsz egy normális méretű mobilt.
 • NEXUS6 #2
  Ennek több értelmét látom, mint egy amúgy is hatalmas és drága teló péklapáttá nyitásának.
 • BSOD64 #1
  Imádtam az eredetit. Folyamatosan nyitogattam anno, de ez az egybeképernyő tuti nem bírná sokáig nálam.