Gyurkity Péter

Itt a Huawei előugró szelfikamerája

Az új telefon nagy kijelzője és vékony kávája miatt itt már nem jutott hely a komponensek.

Az elmúlt hónapokban több kínai gyártó jóvoltából is láttunk már példát előugró szelfikamerára, amelyet azonban a felhasználók kissé óvatosan fogadtak, hiszen több kétely is megfogalmazódott a tartósság, illetve a praktikus jelleg kapcsán. A Huawei most követi a példát, így megismerhetjük első olyan telefonjukat, amely szintén ilyen kivitelre épül.

A Huawei P Smart Z ennek megfelelően egy nagy, 6,6 hüvelykes LCD-kijelzőt kapott, amely a 19,5:9-es képarányt, valamint a 2340 x 1080 pixel felbontást támogatja. A káva valóban nagyon vékony, itt az alsó rész is alig vastagabb, felül pedig a bevágás helyett egy előugró panel jelenik meg, amelyen a szelfikamera helyezkedik el. Ez utóbbi egy 16 megapixeles példány, míg a hátoldalon egy iker-kamera kapott helyet, amely egy 16 és egy 2 megapixeles példányból áll össze, LED Flash kíséretében. Maga a hátlap két eltérő színt mutat, ez azonban nem jelent különböző anyagot, a gyártó mindössze a színeket variálja. A teljesítményről a házon belül fejlesztett Kirin 710 módosított változata, a 710F chip gondoskodik, amelyhez 4 GB memória és egy alapesetben 64 GB-os belső tároló csatlakozik.

A szoftveres oldalon a megjelenés pillanatában az Android 9 Pie fut majd (az EMUI 9.0 felülettel), ez később frissülhet az új, Android Q verzióra. Az üzemidőt egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor hivatott biztosítani, ez megfelelőnek tűnik, míg a specifikáció további részleteit a cég hivatalos oldalán találjuk meg (lásd a fenti hivatkozást). Említést érdemel itt az USB-C, az LTE-támogatás, a WiFi Direct, a Bluetooth, amelyekhez a szokásos érzékelők csatlakoznak, a GPS, az A-GPS, valamint a GLONASS társaságában. A típus fekete, zöld, valamint kék színben jelenik meg a piacon.

A készülék Olaszországban és Spanyolországban már elérhető, a hivatalos ár 279 euró, amely megfelelőnek tűnik a középkategóriában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!