JohnnyCage

A Compaq csökkenti árait

A Compaq a közeljövőben kedvezőbb feltételekkel szándékozik kínálni termékeit mind magánszemélyek, mind vállalatok részére. A texasi központú cég jelentős árcsökkentésekről számolt be a napokban.


Compaq ProLiant
Az említett árcsökkentés a Compaq tervei szerint a Deskpro asztali gépek, az Armada notebookok, az AP és SP munkaállomások és a ProLiant szerverek egyes, kiválasztott típusaira lesz érvényes. Az asztali számítógépekért várhatóan 6-31%-kal kell majd kevesebbet kiadni, a modelltől függően, közölte a Compaq.

A cég ezen kívül még egy másik engedményt is tervez, mely keretein belül a vásárló akár 150 dollárt is visszakaphat a vételárból. Ez az árengedméy a Deskpro EX és EXS modellek egyes változataira vonatkozik. Az Armada notebook-termékcsalád modelljei is olcsóbbak lesznek a jövőben, a típustól függően maximum 22%-kal.


Compaq Workstation
A cég egyébként nemrégiben 55 ezer ilyen notebook modell akkuját volt kénytelen visszahívni, mivel azokban zárlat keletkezhetett, melynek következtében túlhevülhettek és lángra lobbanhattak. A Compaq az elmúlt hónapban 4-24%-os ármérséklést vezetett be ProLiant szervereire. A cég speciális lízingajánlatot dolgozott ki ML350 típusjelű szervereihez, melyben ingyenes pluszmemóriát biztosít a vevőknek bizonyos esetekben.

A Compaq tervei hatással vannak a többi nagy számítógépgyárra is, a hírek hallatán ugyanis számos számítógépgyártó cég hasonló árleszállításokat helyezett kilátásba. Az Apple Computer az amerikai vevők számára továbbra is biztosítja kedvezményeit, melyben a G4 Cube asztali, és a PowerBook notebook termékcsaládjaihoz 300, illetve 200 dolláros árengedményt nyújt.

A Dell a Compaqot követve szintén engedett PowerEdge szervereinek árából az elmúlt hónapban, és Dimension asztali, valamint Inspiron notebook sorozatára is ármérséklés vár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!