Gyurkity Péter

Összeállt a OnePlus 7

A specifikáció nagyjából ismert, a megjelenés már közel van.

A OnePlus kapcsán az elmúlt hetekben nem sok hírről számoltunk be, a tavalyi év végén azonban arról írtunk, hogy a cég egy kisebb csúcstelefont mutatna be. Tekintettel arra, hogy az ugyanazon családba tartozó szereplők időközben lerántották a leplet saját csúcskategóriás megoldásaikról, itt nagyjából a OnePlus 7 specifikációja is összeállt, így most érdemes végigfutni a listán, hogy jobban lássuk, mire is számíthatunk.

Március elején még néhány felvétel bukkant fel a világhálón, egy jól ismert kiszivárogtató jóvoltából. Ezeken egy, az előzetes pletykáknak többnyire megfelelő telefon rajzolódik ki, hiszen az előlap szinte teljes felülete a kijelzőnek jut, ami pedig a hardvert illeti, az egyéb források alapján egy 6,5 hüvelykes, immár bevágás nélküli AMOLED-panel, a 7 nanométeren gyártott Snapdragon 855 chip, a Full HD felbontás, egy kisebb panelen előugró szelfikamera, 6 vagy 8 GB memória, egy legalább 128 GB-os belső tároló, a dual-SIM opció, továbbá egy 4150 mAh-s akkumulátor alkalmazása, valamint a hagyományos jack-dugó mellőzése tűnik valószínűnek. A hátoldalon egyszerre három kamera kaphat helyet, itt pedig akár még a Sony új, 48 megapixeles érzékelője is megjelenhet.

A kamerák pontos jellemzőit egyelőre nem ismerjük, mint ahogy a külső pontos kialakítása sem teljesen világos, hiszen hivatalos információ ezzel kapcsolatban még nem jelent meg. A OnePlus 6T típushoz képest fontos előrelépés lenne a kijelzőbe épített, továbbra is optikai alapon működő ujjlenyomat-olvasó tökéletesítése, amely korábban nem bizonyult kellően gyorsnak. Ami a várható hivatalos árat illeti, ez a külsős források szerint 580 és 600 dollár között lesz, legalábbis az alapmodell esetében, a további memóriát és a nagyobb tárolót felvonultató változatok pedig ennél valamivel drágábbak lennének, talán 700 dollár körül. Ez ugyan kevésbé tűnik kedvezőnek, a Samsung és az Apple azonban az utóbbi időben már egyértelműen az 1000 dollár körüli szintet célozta meg, így a kínai riválisnak lesz esélye a sikerre.

A bemutatóra májusban, netán júniusban kerítenének sort, ezt néhány héten belül követné a hivatalos megjelenés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!