Gyurkity Péter

Kisebb csúcstelefont mutatna be a OnePlus

Ez azonban csak akkor következik be, ha az akkumulátoroknál előrelépünk.

Az elmúlt években hozzászokhattunk ahhoz, hogy az okotelefonok szegmensén belül egyre inkább a nagyobb példányok veszik át a vezető szerepet, ez pedig nemcsak a csúcskategórián belül, de a mainstream megoldások területén is egyre jellemzőbb. A OnePlus némileg szakítana ezzel a trenddel, ám az esetleges lépést komoly feltételekhez kötik.

A cég első embere, Pete Lau, a PCMagnak adott interjúban beszélt a friss fejleményekről, illetve a vezetés elképzeléseiről. Ezek között hangzott el, hogy gondolkoznak egy kisebb méretű csúcskategóriás példány piacra dobásán, a körülmények azonban messze nem ideálisak. Kifejtette, hogy világosan látják a vásárlói érdeklődést a kisebb példányok iránt, mivel azonban az akkumulátorok területén az elmúlt néhány évben nem sikerült jelentős mértékben előrelépni, a kisebb fizikai méret továbbra is komoly korlátozó tényező, vagyis egy ilyen csúcstelefon minden bizonnyal csalódást keltő üzemidőt kínálna a felhasználóknak, amit ők nyilván nem fogadnának kedvezően. Itt a grafénakkumulátorok esetleges megjelenése és elterjedése ad okot a reményre, azonban ez a folyamat még évekig eltarthat, így a cég sem rohan előre.

Az 5G bemutatkozása viszont a képkészítés területén is komoly tényező lesz, hiszen itt lehetőség adódik a további funkciók (így például a green screening, vagyis a háttér manipulálásának) beépítésére, valamint (a még gyorsabb adatátviteli sebességek révén) az ily módon manipulált és még jobb minőségű felvételek azonnali továbbítására. Még nagyobb hangsúly helyeződhet tehát a különböző felhő-szolgáltatásokra, ez valószínűleg a OnePlus saját 5G-telefonjánál is így lesz, a további konkrétumokat azonban csak némileg később, talán a jövő év elején ismerhetjük majd meg, amikor több hivatalos bejelentésre is sort keríthetnek – számos riválisukkal együtt.

A cégvezető azt is elmondta, hogy a OnePlus 6T eladásai nagyon jól alakultak, itt többen érdeklődtek ezen típus iránt, mint az iPhone XS után. A közvetlen elődhöz, vagyis a OnePlus 6-hoz képest az USA-ban 249 százalékkal volt magasabb az értékesítés, legalábbis a megjelenést követő első 30 napban, amihez valószínűleg a T-Mobile ottani akciója is hozzájárult.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!