Gyurkity Péter

Jön a frissített Motorola One

A telefon még szerényebb kivitelben, kedvező áron jelenhet meg.

A Lenovo kezében lévő Motorola (pontosabban az eredeti tulajdonos egykori telefonos részlege) tavaly először a P30 típust mutatta be, amely kizárólag Kínában rajtolt el, ezt pedig nem sokkal később a One és One Power párosa követte, amelyek odaát a P30 Play és P30 Power nevet kapták meg. A jelek szerint most készülőben van a P40 Play, vagyis a One friss változata, amelynek kinézetéről és belsejéről is vannak már információnk.

Az OnLeaks meglehetősen gyorsan frissülő Twitter-hírfolyamában tettek közzé néhány rendert, valamint a hardveres specifikáció egyes részleteit. Eszerint valóban közel lehet a P40 Play, vagyis az idei Motorola One bemutatása, a telefon pedig 19:9-es képaránnyal, apró bevágással, némileg vastagabb előlapi kávával, valamint hátoldali iker-kamerával rajtolhat el. A telefon kijelzője ezúttal 5,6 hüvelykes, vagyis itt némi csökkenésre számíthatunk, míg az üveg hátlapot lecserélték egy teljesen műanyag külsőre, ami remélhetőleg a kereskedelmi áron is meglátszik majd – ez tavaly a One esetében 399 dollár volt, ami picit magasnak bizonyult ahhoz, hogy átütő sikert arassanak a készülékkel. A chip típusa még nem világos, itt viszont megmaradhat a Snapdragon 625, amely 3 vagy 4 GB memóriával, illetve egy 32 vagy 64 GB-os tárolóval egészülne ki.

Ami az említett iker-kamerát illeti, ez a hátoldalon vertikális elrendezésben jelenik majd meg, egy 13, valamint egy valószínűleg 2 megapixeles példány párosára épülne – ez utóbbi a mélységérzékelésért felelne. Ebből is látszik, hogy már nem a középkategóriát, hanem a belépő szintet célozzák meg, a hátoldalon pedig továbbá a Motorola logó, LED flash funkció, valamint egy hagyományos ujjlenyomat-olvasó kapna még helyet, a logón belül elhelyezve. Ehhez szintén hátoldali hangszóró, a hagyományos jack-dugó, microUSB, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor csatlakozik a listán.

Azt még nem tudjuk, hogy a telefon mikor jelenne meg a piacon, az ár viszont a jelenlegi előrejelzések szerint 200 és 250 dollár között lenne, ami megfelelőnek tűnik – már ha a cég valóban ebben a sávban marad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!