MTI

Az Amazon alapítójának 35 milliárd dollárjába került a válás

Rekordot döntött több mint 35 milliárd dolláros (1000 milliárd forint) válásával Jeff Bezos, az Amazon alapítója, a világ leggazdagabb embere.

A korábbi rekordot - 3,8 milliárd dollár - 1999-ben állította fel Alec Wildenstein és felesége, Jocelyn, aki arcplasztikai műtéteiről híresült el. MacKenzie Bezos, a volt feleség megtartja az online kereskedőóriás részvényeinek 4 százalékát, valamint a megállapodás szerint kapott 35,6 milliárd dollárt. A részvények önmagukban is a világ 3. leggazdagabb asszonyává tették. Az Amazont Jeff Bezos Seattle-ben alapította 1994-ben, egy évvel a házasságkötés után. MacKenzie volt a cég egyik első alkalmazottja, ő végezte a könyvelést az első évben. A válás körüli pénzügyi megállapodás további részletei nem ismeretesek.

A volt házastársak pozitívan írtak egymásról a Twitteren. Az 55 éves Jeff és a 48 éves MacKenzie 1993-ban esküdtek meg, négy gyerekük született. A volt feleség egy hónapja regisztrált a mikroblogon, a tegnapi az első és eddig egyetlen bejegyzése, melyben azt írta, "hálás Jeffnek, hogy befejeződött a válási procedúra", melynek során "kölcsönösen támogatták egymást".

Bezos tweetje szerint hálás minden barátjának és családtagjának, legfőképp MacKenzie-nek, hogy mellette álltak. "Okos, ötletes és szeretetteljes, akitől a jövőben is mindig tanulni fogok" - írta volt feleségéről. MacKenzie Bezos sikeres regényíró, két könyve jelent meg. A válást januárban jelentette be a pár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • dzsagon #4
  Úgy hallottam a válás oka a túlsúly.
 • Merces2 #3
  Szerintem meg azt hogy a zasszony alanyi jogon viszi a házat meg a kutyát, függetlenül attol hogy tett-e valamit azért hogy legyen....Aztán meg csodálkoznak hogy a férfiak lassan már bottal se piszkáják a nőket..
 • barret #2
  És mennyi pénze maradt? szerintem az a lényeg. Most talán éhezni fog? :D
 • csicso82 #1
  Jajj szegény!! Akkor eddig volt 100 milliárdja most van 50? Gyűjtést ne szervezzünk neki?