Berta Sándor

Olcsó stream-eszközön dolgozik az Apple

A kaliforniai cég videostream-szolgáltatása elindításával párhuzamosan akarja piacra dobni az új hardverét.

Miközben az Apple vetélytársainak számító Google, Amazon és Roku olcsó stream-ajánlatokat kínálnak különböző készülékekhez, addig az Apple ügyfelei kénytelenek beérni az Apple TV-vel, amely sokkal drágább a konkurenseinél. Amíg a Google Chromecast és az Amazon Fire TV Stick 4K 39 euróba kerül, addig az Apple TV legolcsóbb változata 199 euróba. A magas ár minden bizonnyal sokakat elriaszt a stream-eszköz megvásárlásától és mindez azt eredményezte, hogy a gyártó nem igazán tudta eddig megvetni a lábát ezen a piacon.

Most azonban az Apple egy kifejezetten olcsó Apple TV-alternatíván dolgozik, amely a külsejét tekintve hasonlítani fog a vetélytársak megoldásaira és árban is versenyképes lesz azokkal. Az ugyanakkor még nem ismert, hogy az Apple a közeljövőben valóban piacra dobja az új termékét. Mindenesetre az tény, hogy az óriáscég számára az lenne a logikus lépés, ha egy időben lenne elérhető a videostream-szolgáltatása és a megfelelő hardvere.

2019 első felében indulhat az Apple video-platformja, amely a Netflix és az Amazon Prime Video vetélytársa lehet, s az indulás után nem sokkal Európában is elérhető lesz. Az új szolgáltatás csak az Apple termékein működik majd, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az előfizetés mennyibe fog kerülni. A saját gyártású produkciók ingyen lesznek megtekinthetők az Apple termékeivel rendelkező felhasználók számára. A társaság jelenleg 28 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik az Amerikai Egyesült Államokban a stream-eszközök piacán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #6
    Nem hasonlítottam hozzá, hanem elolvastam a cikket, és arra reagáltam.
  • asgh #5
    Az Apple TV és a Fire TV Stick teljesen különböző termékkategória. Kb. mintha egy játékkonzolt hasnolítanál egy mp3 lejátszóhoz azon az alapon, hogy a játékkonzolon is lehet zenét hallgatni.
    Az Apple TV az asztali médialejátszók között határozottan olcsónak számít.

    Szal ez nem arról szól, hogy az apple cucca drága az amazoné meg olcsó, hanem hogy az apple-nek jelenleg egyáltalán nincs dedikált eszköze a leendő tv streaming szolgáltatásához, ezért piacra dobnak egyet.
  • M2 #4
    Lehet az eszköz olcsó lesz, de csak azért, hogy aztán szarrá keressék magukat az előfizetéseken. Szóval túl nyitott eszközre senki se számítson! Az Apple streameket fogja majd a cucc, azt annyi!
  • wraithLord #3
    Ha egy Macbook töltő+kábel (az USB Type-C-s) többe kerül (22k+6k huf), mint másnál a stream eszköz (Amazon Fire TV Stick 4K 39 eur, ami kb. 13k huf), akkor elég nehéz elhinni, hogy olyan olcsón fogják adni, hogy az fel tudja venni a versenyt a többiekkel. Ne már, hogy olcsóbb lesz a stick-jük, mint a töltőjük... vagy 2x annyiba fog kerülni a stick, mint egy 2 méteres Apple USB-Type C kábel... :D
    Másfelől pedig már így is olcsó :D, Apple léptékben 199 eur (64k) semmiség.
  • fonak #2
  • etniez #1
    Az Apple soha nem dolgozik olcsó dolgokon.