Franczy

Hewlett Packard 6300C Scanner

A Hewlett Packard új 6300C terméke egy síkágyas lapszkenner. 1200 dpi-s optikai felbontóképességgel rendelkezik és maximálisan 32 bites színmélységben tud beolvasni.

A legnagyobb beszkennelhető lapméret 21.6 cm x 29.7 cm, tehát megközelítőleg egy A4-es lap szabvány mérete. A 6300-as szériát megelőző 5370-as sorozathoz képest nincs sok különbség a szkennerrel végzett munka végerdményében. Habár az 5370-es széria 42 bites színfelbontóképességgel rendelkezik, és a 6300-as "csak" 32bitessel, mégis az utóbbi kerül jó 100 dollárral többe. Hogy lehetséges ez?

Az új 6300-asokban egy 66MHz-es processzor található a szkenner hátsó részében. Ez a célprocesszor leveszi a terhet számítógépünk CPU-járól, ami ráadásul jóval gyorsabb beolvasási folyamatot eredményez. Az előző modellek a képbeolvasási folyamatot teljes mértékben a CPU-ra hagyták; a 6300-as szkenner létrehozza a képet, mielőtt még a számítógépbe kerülne. Ezáltal a HP 6300 Scanner azoknak készült, akiknek a beolvasási sebesség a legfontosabb, a minőség inkább csak másodlagos. Ennek ellenére a minőséggel sincsenek gondok, de azért ne feledjük, hogy az előző 5370-es széria nagyobb színfelbontó képességgel rendelkezik. Otthoni és üzleti felhasználásra tökéletesen alkalmas az új eszköz, nyomdászati célokra pedig úgysem kívánja senki alkalmazni. A szkennelési sebesség elég jónak mondható, egy 10 x 15 cm méretű színes képet mindössze 9 másodperc alatt sikerült beolvasnia.

Megkapjuk a szkenner mellé a következő programokat:
  • HP Precision Scan Pro 2.0;
  • PageKeeper Standard 3.0;
  • HP PrecisionScan LAN scanning software (hálózati megosztáshoz);
  • HP ScanJet Copy utility (fénymásoló program);
  • HP intelligent assistance for e-mail and web pages;
  • Scansoft PageKeeper Pro 3.0; Adobe PhotoDeluxe Edition 1.1 (képszerkesztő);
  • Cardiris (névjegykártya olvasó);
  • Scansoft OmniForm 4.0.

    Mint látjuk a hozzáadott software kínálat bőséges; ugyan egyik sem Photoshop tudású, de nem is kerülnek annyiba. A Hewlett Packard 6300C 399 dollárba kerül, és 1 év garanciát kapunk rá.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!