Gyurkity Péter

Képeken a Huawei új csúcs-párosa

A két zászlóshajó hamarosan befut, eközben azonban zajlik a cég elleni per.

Az MWC alatt (és előtt) bemutatkoztak a jól ismert cégek új fejlesztései, a Huawei esetében azonban még nem minden részletet ismerünk, hiszen ők valamivel később rántják majd le a leplet az új csúcskategóriás párosról. Most erről jelent meg néhány, a sajtónak szánt render, amely közelről is megmutatja a készülékeket.

A német forrás szerint különösen az előlapon végrehajtott változások tűnnek fel elsőre, itt ugyanis a tavalyi széles notch helyett már jóval kisebb, egészen apró bevágást kapunk majd, a káva alsó része pedig szintén nagyon vékony lesz. Az ujjlenyomat-olvasó ezáltal már nem fér el itt, ilyen szenzor pedig sem a hátlapon, sem pedig a készülék szélén nem látható, így biztosra vehető ennek kijelzőbe való beépítése, bár azt még nem tudjuk, hogy optikai, esetleg ultrahangos technológiáról van itt szó. Az OLED-panelek egyébként a széleken hajlítottak, míg a hátoldalon ismét a bal felső sarokban helyezkednek el a kamerák, ezúttal is függőleges elrendezésben – a P30 Pro tripla-kamerát kap dual LED flash opcióval, míg a P30 valószínűleg a P20 Pro iker-kameráját kapja meg, 10x-es optikai zoommal.

A burkolat alatt ugyanazon Kirin 980 chip dolgozik majd, mint az októberben bemutatott Mate 20 Pro esetében. A tároló legalább 128 GB-os lesz, a memória pedig 6 és 8 GB körül lesz, a szoftveres oldalon az Android 9 Pie verzióval, valamint egy (sorrendben) 3500 és 4200 mAh-s akkumulátorral, amelyek 40 wattos gyorstöltésre támaszkodnak majd. A párizsi bemutató a hónap végén, március 26-án esedékes, az árakat egyelőre nem ismerjük, viszont legalább 3 eltérő színre támaszkodhatunk, a képek alapján legalábbis elérhető lesz a fekete, valamint két eltérő kék variáns.

Az amerikai igazságügyi minisztérium időközben bejelentette, hogy az általuk elindított ügyben mindkét érintett Huawei leánycég ártatlannak vallotta magát. Az amerikai illetékesek azzal vádolják őket, hogy 2012 és 2014 között ellopták a T-Mobile bizonyos üzleti titkait, bár az amerikai szolgáltató által kezdeményezett hasonló ügyben korábban már a bíróság is 4,8 millió dolláros kártérítés megfizetésére ítélte a kínai gyártót. A minisztérium perében jövő márciusban kezdődik majd a tárgyalási szakasz, eközben nyilván az amerikai kormány is igyekszik majd ellehetetleníteni a céget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mentol #1
    Faxért kellett ezeket is lekerekíteni?