MTI

Letiltották a közösségi platformokról az orosz katonákat

Végleges formájában megszavazta a moszkvai parlament alsóháza azt a törvénytervezetet, amely megtiltja az orosz katonáknak, hogy bevetés vagy kiképzés közben a tartózkodási helyüket meghatározó kommunikációs vagy egyéb információrögzítő eszközöket használjanak, és a műveleteikre vonatkozó információt osszanak meg az interneten vagy a médiával.

A tilalom vonatkozik egyebek között a katonai egységek beazonosítását, elhelyezkedésük és feladataik meghatározását elősegítő értesülésekre, de a bajtársakra, családtagokra és hozzátartozókra vonatkozó információ megosztására is. A jogszabálytervezet értelmében a katonák és a kiképzésre behívott személyek nem továbbíthatnak a tömegtájékoztatási eszközöknek és nem terjeszthetnek az interneten olyan információt, amellyel felfedik, hogy ők vagy a társaik melyik és milyen rendeltetésű alakulathoz tartoznak.


Menő pózolni a Vkontakten, de nem akkor, ha a Kreml tagadja, hogy Szíriában vagy

Az indoklás szerint az orosz haderő tevékenységét, főleg a válságövezetekben, fokozott figyelemmel követik a külföldi hírszerző szolgálatok, valamint terror- és szélsőséges szervezetek is. A szöveget még a felsőháznak is jóvá kell hagynia, és Vlagyimir Putyin elnöknek is alá kell írnia. A kelet-ukrajnai válság kitörése, 2014 óta több olyan orosz katonát azonosítottak a közösségi médiában megosztott posztjai alapján, aki részt vett az ottani összecsapásokban, miközben Moszkva következetesen tagadja az orosz beavatkozást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #2
    Milyen nyű eszik követ? Nem szeretnék vele találkozni.
  • Zoliz #1
    Na ezt a jóhirt is megértük.
    A katonaságnak fejlesztették az ARPA netet mostmár kilesznek zárva és marad kőbunkó.
    Az legalább biztonságos, csak a nyü támadhatja meg, hacker nem. :)