MTI

Behódolt Putyinnak a Google

Megkezdte kiszűrni a keresési eredmények közül az orosz törvényekbe ütköző tartalmakat a Google - közölte a Vedomosztyi című orosz napilap az amerikai informatikai cég egyik alkalmazottjára hivatkozva.

A lap egy másik informátora szerint a blokkolás nem automatikusan történik, a Google minden internetes oldal esetében külön mérlegeli a tilalom megalapozottságát. Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) a nap folyamán közölte, hogy elégedett a Google-lal folytatott konstruktív párbeszéddel és az együttműködés eredményével. A hatóság korábban kétszer is felszólította a céget az Oroszországban tiltott tartalmak kiszűrésére, valamint az orosz szövetségi állami információs rendszerhez (FGISZ) való csatlakozásra, és bírságot is kiszabott rá.

A Roszkomnadzor azt követelte, hogy a Google keresőjében tiltsa le a kalózoldalakat, valamint szűrje ki a gyermekpornográfiára, az öngyilkosságra, a kábítószerekre, a szerencsejátékra, az alkoholárusításra utaló linkeket. Vaszilij Piszkarjov, az orosz parlamenti alsóház biztonsági és korrupcióellenes bizottságának elnöke csütörtökön, a Google illetékes képviselőjével folytatott moszkvai megbeszélése után közölte, hogy a cég ki fogja javítani térképein a Krím félsziget területi hovatartozásának "nem korrekt" ábrázolását. Mint mondta, a Google műszaki hibára hivatkozott, és az orosz képviselők arra számítanak, hogy a probléma egy hónapon belül megoldódik.

Azt, hogy a Google térképalkalmazása nem Oroszország részeként mutatta a Krímet, a parlament alsóházának január 24-i ülésén felvetette Vjacseszlav Vologyin házelnök is. A bizottságnál ez követően indult vizsgálat az ügyben. A Krímet 2014-ben annektálta Oroszország a félszigeten megtartott népszavazás eredményére hivatkozva. Ezt az ENSZ-tagállamok túlnyomó többsége nem ismerte el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tank84 #3
  wtf:
  Roszkomandor: hey googli, ideje leszedni a gay pornót, torrent oldalakat, forumokat meg minden emberre veszélyes szart.
  Google: najó, de csak nektek.
 • KM103 #2
  Hameg a GDPR-t vezetik be akko mega Juncker-nek hodolnak be??
  Sima oroszfob hirecske penzert lemasolva. Ennyi.
  Az amcsik cegeken keresztul manipulaljak az europai valasztasokat. Penzelnek ellenzeki ujsagokat, mediumokat, belepofaznak masok dolgaba. A ruszkik meg csinaltak nekik blogokat ahol megirtak a gyikember hillary clinton-rol h szar. Nem is nyert, de hat ezzel megheckeltek az amcsi valasztast mint tudjuk.
 • Csatabika #1
  Erről két dolog jut eszembe:
  1, A pénz beszél a kutya ugat.

  2,Hol alszik a medve?
  A medve ott alszik ahol akar.

  Csak ha bárkinek illúziói lettek volna a XXI. sz.-i világrenddel kapcsolatban ;-)