Gyurkity Péter

Előugró kamerával jön a Vivo telefonja

A cég második ilyen telefonja az MWC előtt mutatkozik be a nagyközönség előtt.

A 2018-as MWC alatt a kínai gyártó már demonstrálta az Apex névre keresztelt prototípusát, amelyet a nyár folyamán követett a Vivo NEX, immár végleges formában. Akkor ezt többnyire a jövőbe való pillantásként értékelték a külsős források, ez a jövő azonban egyre közelebb kerül, hiszen immár a sorrendben második példány is befut a piacon.

A cég egyelőre egy rövid Twitter-bejegyzésben harangozta be a második megoldást, amely közvetlenül az idei MWC alatt mutatkozik majd be. Eszerint a Vivo V15 Pro február 20-án debütál majd, a készülék pedig egy sokkal jobb szelfikamerát kap, amely immár egy 32 megapixeles komponenssel áll majd rendelkezésünkre. Mi több, maga a kamera ezúttal is egy előugró felső panelen kap helyet, hiszen az előlapi kávát szeretnék ismét minimálisra leszorítani, a képkészítési funkciót pedig a HDR és elektronikus képstabilizálás révén szeretnék még magasabb szinten elérhetővé tenni. Mivel a szinte teljesen eltüntetett keret miatt itt az ujjlenyomat-olvasónak sem jut már hely, ez bekerül a kijelző alá, amivel tehát egy további új technológiát alkalmaznak az okostelefonon.


A kínai bemutatót némileg beárnyékolhatja (illetve felülírhatja) a Samsung saját prezentációja, hiszen itt nemcsak a Galaxy S10 és S10+, de a hajlítható Galaxy F is bemutatkozhat. A dél-koreai, jelenleg piacvezető rivális az előugró kamerát is teszteli, a külső források szerint legalábbis ez a munka jelen pillanatban a Galaxy A90 kapcsán zajlik, így könnyen lehet, hogy ez a középkategóriás megoldás szintén hasonló modullal bukkan majd fel, az elkövetkező néhány hónap során. A törekvés egyértelmű, a gyártók szeretnének minél több komponenst eltüntetni, elrejteni az előlapon, hogy itt a teljes felület magának az érintőképernyőnek jusson, így a jövőben nem lenne szükség sem felső bevágásra, sem pedig egy apró lyukra, amely egyes, egyébként szintén újabb telefonokon a kamerának ad otthont.

A Vivo fejlesztése Indiában 280 és 420 dollárnak megfelelő áron, valahol ebben a kategóriában láthat napvilágot, a pontos dátumról azonban még nem tettek említést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!