Gyurkity Péter

Két új Nokia 5.1 Plus van érkezőben

A memóriát és a tárolót növelik, miközben készülnek egy új zászlóshajóval is.

A HMD Global eredetileg még tavaly júliusban dobta piacra Kínában a Nokia X5 típust, amelyet később a többi régióban a Nokia 5.1 Plus néven mutattak be. Ezt frissítik most két további változattal, amelyek az elkövetkező napokban debütálnak az interneten és a boltokban.

A finn cég által közzétett rövid bejegyzés szerint a két példány nagyobb memóriával és méretesebb belső tárolóval jelenik majd meg a piacon, a jelek szerint tehát e két jellemzőt nem találták megfelelőnek az eredeti példányon. Ez utóbbi annak idején 3 GB RAM-ot és egy alapesetben 32 GB-os belső tárolót vonultatott fel, a most érkező két telefon azonban már 4/64 GB-os, illetve 6/64 GB-os összeállítással rajtol el, ami természetesen a hivatalos ár emelkedésével jár együtt. Az első körben Indiában dobják őket piacra, ott az ár 200 és 230 dollárnak felel majd meg, míg Európában a szállítási költségek, a vám, illetve az adók miatt ez némileg magasabb lesz. A megjelenés dátuma odaát február 12., ez számunkra nyilván szintén későbbi lesz.

Legutóbb már beszámoltunk arról, hogy a HMD készül az új csúcskategóriás okostelefon, a Nokia 9 PureView, piacra dobására. Ez lesz az abszolút listavezető a kínálatban, mégpedig (a jelek szerint) a Snapdragon 845 chippel, 6 GB memóriával, 128 GB-os belső tárolóval, jó eséllyel a microSD-bővítés lehetőségével, a sokat emlegetett hátoldali penta-kamerával (amely 5 komponensből állna össze), valamint az ehhez kapcsolódó szoftveres funkciókkal és további optimalizálással. A telefon az Android 9 Pie verziót kapná meg, ez az Android One program keretében gyakran és gyorsan frissülne, legalábbis erre számítanak a február 24-én esedékes bejelentés kapcsán (amely egyben az MWC nulladik napja lesz).

A megjelenés márciusban esedékes, a hivatalos ár 750 és 800 euró között lenne, legalábbis Európában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!