Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Honor View 20

A szelfikamera a kijelzőn elhelyezett apró lyukon át lát minket, a hátoldalon pedig nanolitográfiás eljárással kialakított textúra jelenik meg.

A Huawei kistestvérének tartott márka már december elején jelezte, hogy egy újabb telefon bemutatkozására számíthatunk, ezt azonban megelőzte a Honor 10 Lite részleteiről szóló hír. Most a debütálásra is sort kerítettek, itt pedig két érdekességet emelhetünk ki.

A Honor View 20 ugyanis a bejelentés szerint valóban a kijelzőn elhelyezett apró lyukkal futott be, amely a szelfikamerának ad helyet, ahogy azt a Galaxy A8s esetében már láthattuk. Itt tehát már nem a még mindig valamelyest újnak számító bevágást alkalmazzák, a jelek szerint a rés (illetve lyuk) még trendibb és még menőbb lesz 2019-ben, miközben a hátoldalon már nanolitográfiás eljárással kialakított textúra jelenik meg, amely ugyan szabad szemmel nem látható (hiszen itt nanoszerkezet kialakításáról van szó), ám a remények szerint ezzel szebb és egyben tartósabb külsőt biztosítanak majd a felhasználók számára. A készülék emellett elsőként hordoz FullView 3.0 panelt, amely a teljes előlap 91,8 százalékát fedi le.


A kijelző maga 6,4 hüvelykes, ez az FHD+ (vagyis az 1080 x 2310 pixel) felbontást támogatja, miközben a teljesítményről a Kirin 980 chip gondoskodik, 6 vagy 8 GB memóriára, egy alapesetben 128 vagy 256 GB-os belső tárolóra, valamint a kereken 4000 mAh-s akkumulátorra támaszkodva. A hátoldalon egy 48 megapixeles kamerát helyeztek el (a Sony által szállított IMX586 típusú érzékelővel), míg az előlapi példány ezúttal 25 megapixeles lesz. Az AI-funkciók itt is megjelennek, remélhetőleg jobb minőséget biztosítva, míg a hivatalos ár (legalábbis Kínában) 435, 510, illetve 580 dollár lesz, a memória és a tároló méretétől függően.

A hivatalos bemutatóra odaát már sort kerítettek, az európai rendezvény azonban csak január 22-én esedékes, Párizsban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)